Son dakika: Türk Hava Yolları Genel Müdürü Bilal Ekşi duyurdu: Türkiye'ye gelişte negatif PCR testi istenecek

Son dakika haberi... Türk Hava Yolları, Türkiye'ye gelişte negatif PCR testi zorunluluğunun uygulanacağını duyurdu. Türk Hava Yolları Genel Müdürü Bilal Ekşi, koronavirüs ile mücadele kapsamında Sağlık Bakanlığı'nın talebi doğrultusunda 28 Aralık'tan itibaren Türkiye'ye hava yolu ile gelecek olan yolcuların uçak biniş öncesi son 72 saatte alınmış negatif PCR testi sonuç belgesi isteneceğini açıkladı.

Giriş Tarihi 25 Aralık 2020, 19:45 Güncelleme 25 Aralık 2020, 21:11
Son dakika: Türk Hava Yolları Genel Müdürü Bilal Ekşi duyurdu: Türkiye’ye gelişte negatif PCR testi istenecek

İÇİNDEKİLER

Türk Hava Yolları, Türkiye'ye gelişte negatif PCR testi zorunluluğunun uygulanacağını duyurdu.

28 ARALIK'TAN İTİBAREN UYGULANACAK
Türk Hava Yolları Genel Müdürü Bilal Ekşi, koronavirüs ile mücadele kapsamında Sağlık Bakanlığı'nın talebi doğrultusunda 28 Aralık'tan itibaren Türkiye'ye hava yolu ile gelecek olan yolcuların uçak biniş öncesi son 72 saatte alınmış negatif PCR testi sonuç belgesi isteneceğini duyurdu.

Bilal Ekşi, konuya ilişkin sosyal paylaşım sitesi twitter hesabından bir paylaşım yaptı.

Ekşi'nin açıklaması şu şekilde:
Artık PCR (-) testi zorunluluğu var. Kovid ile mücadele kapsamında Sağlık Bakanlığımızın isteği doğrultusunda 28 Aralık tarihinden itibaren Türkiye'ye havayolu ile gelecek tüm yolcularımızdan uçak biniş öncesi son 72 saatte alınmış PCR(-) sonuç belgesi istenecektir.

BAKAN KOCA DA DUYURDU: KARA YOLU İLE GELECEK YOLCULAR...
Bir açıklama da sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan geldi. Koca açıklamasında, "Yurtdışı tedbirleri artırıyoruz. 28 Aralıktan itibaren yurtdışından ülkemize hava yoluyla, 30 Aralıktan itibaren kara yoluyla gelen her yolcunun, SON 72 SAAT İçinde yapılmış NEGATIF PCR TEST SONUCU İBRAZ ETMESİ zorunlu olacak. Aksi durumda ülkeye girişlerine izin verilmeyecektir." ifadelerine yer verdi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN
Canlı Corona Virüsü Haritası - Corona Virüsü Ölü ve Vaka Sayısı Son Durum