SON DAKİKA: Başkan Recep Tayyip Erdoğan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'e 250 bin liralık manevi tazminat davası açtı

Son dakika haberi: Başkan Recep Tayyip Erdoğan hakkında aşağılık ifadeler kullanan ve "Bu diktatör bozuntusuna milletimiz ilk seçimde sandığı gösterip, geldiği gibi gönderecek" diyen CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in hakaretleri karşılıksız kalmayacak. Başkan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel hakkında 250 bin liralık manevi tazminat davası açtı.

Giriş Tarihi 21 Aralık 2020, 10:53 Güncelleme 21 Aralık 2020, 11:19
SON DAKİKA: Başkan Recep Tayyip Erdoğan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’e 250 bin liralık manevi tazminat davası açtı

İÇİNDEKİLER

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Başkan Recep Tayyip Erdoğan hakkında aşağılık ifadeler kullanmıştı. Özel, Başkan Erdoğan'ı hedef alıp "Bu diktatör bozuntusuna milletimiz ilk seçimde sandığı gösterip, geldiği gibi gönderecek." demişti.

250 BİN LİRALIK TAZMİNAT DAVASI
Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatları bu hakaretler sonrası harekete geçti. CHP Grupbaşkanvekili Özgür Özel hakkında 250 bin liralık manevi tazminat davası açtı.

NE OLMUŞTU?
Skandal açıklamalarıyla gündemden düşmeyen CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "Başkan Recep Tayyip Erdoğan'a "Yazıklar olsun!" sözleriyle yine haddini aştı. Özel, "Bu diktatör bozuntusuna milletimiz ilk seçimde sandığı gösterip, geldiği gibi gönderecek." ifadesinde bulundu.

AK PARTİ'DEN JET YANIT
Özgür Özel'in hadsiz açıklamalarına AK Parti Grup Başkanvekili İstanbul Milletvekili Mehmet Muş'tan yanıt geldi. Muş, Twitter'dan yaptığı açıklamada "Diktatör var diyebiliyorsan diktatör yoktur. Çünkü diktatörün olduğu yerde diktatör diyebilen yoktur. Ama illa bir diktatör arıyorsan bakacağın yer partindir. Size kapıyı gösteren genel başkanındır. Ha o da diktatör değil; diktatörcük bozuntusudur!" ifadelerine yer verdi.

TURAN: ÇOK DA CİDDİYE ALMAYIN
AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, 'hadsiz Özgür Özel' etiketi ile yaptığı paylaşımda, "Çok da ciddiye almayın! Müptezelin Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a 'diktatör' demesi bizim için şereftir" ifadesini kullandı.



BİR TEPKİ DE ÖMER ÇELİK'TEN
Ömer Çelik, Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Milli irade düşmanı bir şahıs Cumhurbaşkanımıza diktatör diyerek yine demokrasi sınavından çakmış, faşitlik sınavından geçer not almış. Defalarca seçim kazanmış Cumhurbaşkanımıza "diktatör" demek 5. kol faaliyetidir. Türkiye düşmanı bütün odakların kara propoganda faaliyetinin merkezinde Cumhurbaşkanımıza diktatör demek var. Milli iradeye düşman bu faaliyeti iyi tanırız. Milletin desteğini alan her siyasetçiye diktatör der bunlar." ifadelerine yer verdi.

Fahrettin Altun: 18 yıldır girdiği her seçimde aziz milletimizin şerefli oylarıyla, alnı ak bir biçimde iktidar olan sayın Cumhurbaşkanımıza "diktatör" ifadesini yakıştıranlar, ya satılmış bir zihniyetin siyasi bezirgânları ya da dış mihrakların kirli ajandalarını uygulayan siyasi lejyönerlerdir.Türkiye'nin, başta savunma sanayii olmak üzere yerli ve millî tüm unsurlarıyla bölgesel ve küresel düzeyde dengeler bozup yeni dengeler kurduğu bu kritik eşikte, kirli ittifaklar kuran bu kokuşmuş zihniyet hem millet nezdinde hem hukuk önünde elbette hesap verecektir.



SOSYAL MEDYADAN TEPKİ YAĞDI
Özel'in çizgiyi aşan açıklamaları sosyal medyada da tepkilere neden oldu. Twitter'da yorum yağmuru yapan vatandaşlar, "Partisinin teşkilatlarında yaşanan taciz ve tecavüzlere sessiz kalan Özgür Özel iyice haddini aşarak Cumhurbaşkanımıza hakaret etti.
Yeter artık!"
ifadelerini kullandı.

BAŞKAN ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?
Başkan Erdoğan, Niğde-Ankara Otoyolu 2'nci Kesim Açılış Töreni'ne Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nden canlı bağlantıyla katılmıştı.

Erdoğan, "İçinden geçtiğimiz tarihi dönemde en büyük gücümüz birliğimiz, beraberliğimiz, kardeşliğimizdir. Her kim ki bunları hedef alarak bozgunculuk peşinde koşuyorsa emin olunuz tek amacı ülkemizin bu tarihi sıçrayışına engel olmaktır. Türkiye'yi istedikleri şekilde yönlendiremeyenlerin ülke içindeki muhalefeti ve kurumları maşa olarak kullanma gayretlerini yakından takip ediyoruz. Son 7 yıldır uğradığımız her saldırıyı nasıl boşa çıkardıysak bu beşinci kol faaliyetlerini de aynı şekilde hüsrana uğratacağız." ifadelerini kullanmıştı.