Gaziantep'te hastanede meydana gelen patlama sonrası büyük fırsatçılık! Valilik harekete geçti

Gaziantep'te SANKO Üniversitesi Özel Sani Konukoğlu Hastanesinin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) yoğun bakım ünitesinde yüksek akım oksijen cihazından kaynaklanan yangında 9 hasta yaşamını yitirdi. Yoğun bakımında meydana gelen patlamanın ardından bir özel hastane durumu fırsata çevirdi. Yoğun bakımdaki hastanın naklinin gerçekleşmesi sonrası hasta yakınından ücret talep edildi. Vatandaş sosyal medyadan isyan edince, Gaziantep Valiliği hemen harekete geçti ve alınan parayı geri ödetti.

Giriş Tarihi 19 Aralık 2020, 14:06 Güncelleme 19 Aralık 2020, 14:46
Gaziantep’te hastanede meydana gelen patlama sonrası büyük fırsatçılık! Valilik harekete geçti

İÇİNDEKİLER

Gaziantep'te Sanko Üniversitesi Hastanesi'nin yoğun bakım ünitesinde meydana gelen talihsiz patlamada 9 kişi hayatını kaybetti. Vatandaşlar hızlı bir müdahale ile şehirdeki diğer hastanelerin boş olan yoğun bakım ünitelerine sevk edildi.

Bu sırada özel bir hastaneye sevk edilen bir vatandaşın yakını Mehmet Yıldırım'dan özel hastane 3 bin TL nakit ödeme istedi. Yıldırım, hastanenin skandalını duyurunca Valilik jet hızı ile müdahale ederek olayı çözdü.

Gaziantep'te Sanko Üniversitesi Hastanesi'nde meydana gelen patlamadan sonra başka hastanelere nakledilen hastalardan peşin para istendiği iddialarına Valilik el attı.

Mehmet Yıldırım adlı vatandaşın Sanko'dan Özel NCR Hastanesi'ne sevk edilen Kovid-19 hastası olan babası için peşin para alındığı yönündeki şikayet üzerine Valilik harekete geçerek alınan paranın iade edilmesini sağladı.



SANKO Hastanesindeki patlama sonrasında başka hastanelere sevk edilen hastalardan birinden özel hastane tarafından para istendi.Mehmet Yıldırım adlı vatandaşın sosyal medya hesabından yaptığı, "Sanko'daki patlama sonrası covid servisinde tedavi gören babamı NCR hastanesine sevk etmişler. yatış için günlük 1000 TL + diğer giderlerin 3 günlük ücreti olan 3000 TL yi nakit almadan yatış yapmıyorlar" şeklindeki açıklama üzerine harekete geçen Valilik görevlileri hasta yakınından alınan 2 bin liranın iade edilmesini sağladı. Hastane yetkililerinin yaptığı açıklamada, "Hastanın normal hasta olduğunu sandık, SANKO'dan geldiğini bilmiyorduk" şeklinde savunma yaptığı öğrenildi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN