Habertürk ekranlarında Suriyelilere karşı ırkçı ifadeler kullanan Fatih Altaylı'ya tepkiler çığ gibi!

Skandalların mecrası haline gelen Habertürk’te yayınlanan Teke Tek programının sunucu Fatih Altaylı dünkü programında Suriyeliler hakkında skandal ifadeler kullandı. Altaylı’nın ırkçı ifadelerini sosyal medyadan tepki yağdı.

Giriş Tarihi 16 Aralık 2020, 13:13 Güncelleme 16 Aralık 2020, 13:23
Habertürk ekranlarında Suriyelilere karşı ırkçı ifadeler kullanan Fatih Altaylı’ya tepkiler çığ gibi!

İÇİNDEKİLER

Habertürk programında Teke Tek programını sunan Fatih Altaylı, her zaman olduğu gibi dün akşam da ne konuştuğunu bilmeden canlı yayında ırkçı ifadeler kullandı.

Türkiye'deki koronavirüs salgınının konuşulduğu programda konuyu Suriyelilere getiren Altaylı, ülkesinki iç savaştan ve Esad zulmünden kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyelilere hakaret etti, ırkçı söylemlerde bulundu.

"YAKINDA BİZİ ATACAKLAR BURADAN"
Altaylı, şunları söyledi "Türkiye'nin sahibi onlar, biz misafir gibiyiz. Yakında bizi atacaklar buradan öyle bir hal var ortalıkta. Son derece özgürler, hiçbir konuda yükümlülükleri yok, hesap verme durumları yok. Yasaklar onları bağlamıyor, bizi bağlıyor. Açık söylemek gerekirse biz Türkiye'yi Suriye'ye savaşsız kaybettik diyebilirim. 4 milyon askeriyle Türkiye'yi gelip esir almış görünüyorlar. Sokağa baktığımızda ortaya çıkan tablo bu" ifadelerini kullandı.

SOSYAL MEDYADAN TEPKİ YAĞIYOR
Altaylı'nın bu sözleri sosyal medyada büyük tepki çekti. Bazı sosyal medya kullanıcıları Altaylı'yı 28 Şubat'tan tanıdıklarını söyledi. Bazı kullanıcılar ise Altaylı'nın geçmiş dönemdeki sözlerini hatırlattı.

İşte o tepkilerden bazıları: