Kalleşlere operasyon! Bitlis'te PKK'lı teröristlere ait mühimmat ele geçirildi

Son dakika haberi... Terör örgürü PKK'ya ait operasyonlar hız kesmeden sürüyor. Bitlis'in Güroymak ilçesinde terör örgüt PKK'ya yönelik operasyonda toprağa gömülü 5 tüp ve mühimmat ele geçirildi.

Giriş Tarihi 10 Aralık 2020, 20:16 Güncelleme 10 Aralık 2020, 20:18
Kalleşlere operasyon! Bitlis’te PKK’lı teröristlere ait mühimmat ele geçirildi

İÇİNDEKİLER

Terör örgürü PKK'ya ait operasyonlar hız kesmeden sürüyor.

Bitlis Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince yürütülen çalışmalar sonucu, Güroymak ilçesinin Yayladere köyü kırsalında terör örgütü mensuplarınca araziye gizlenmiş yaşam malzemesi ve patlayıcı madde olduğu bilgisi alındı.

Bunun üzerine, bölücü terör örgütü mensuplarını bulmak ve etkisiz hale getirmek, kullandıkları sığınak, barınak ve depoları imha etmek için operasyon düzenlendi.

HEPSİ İMHA EDİLDİ
Şehit Jandarma Uzman Çavuş Cevdet Canördek 2020-119" adı verilen operasyonda, toprağa gömülü 12 kilogramlık 5 tüp, bir sığınakta toprağa gömülü plastik bidonda 307 kalaşnikof fişeği, 2 kalaşnikof şarjörü, sırt çantası, leşker kıyafeti, sprey boya kutusu ve parçalanmış kitap ele geçirildi.

Güroymak Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla delil niteliği taşıyan malzemeler muhafaza altına alındı, diğer malzemeler imha edildi. Sığınak da kullanılamaz hale getirildi.