No To Racism ne demek? No To Racism anlamı nedir?

Sosyal medyanın gündemine oturan No To Racism cümlesinin anlamı merak ediliyor. Şampiyonlar Ligi’nde dün gece oynanan PSG – Başakşehir maçında Pierre Webo’ya ırkçılık yapılmasının ardından No To Racism cümlesi Twitter’da ilk sıraya oturdu. Peki, No To Racism ne demek? No To Racism anlamı nedir?

Giriş Tarihi 09 Aralık 2020, 08:50 Güncelleme 09 Aralık 2020, 08:50
No To Racism ne demek? No To Racism anlamı nedir?

İÇİNDEKİLER

No To Racism ne demek? No To Racism anlamı merak edilen konulardan birisi oldu. Sosyal medyanın ilk sırasında yer alan cümlenin ne anlama geldiği arama motorlarında sorgulanıyor. UEFA'nın sıklıkla kullandığı cümle, PSG – Başakşehir maçında Pierre Webo'ya ırkçılık yapılmasının gündeme oturdu.

NO TO RACISM NE DEMEK?

Irkçılığa karşı büyük mücadeleler veren UEFA, No To Racism cümlesi ile bunu evrensel bir kimliğe bürümüştür. Irkçılıkla mücadelede kampanya niteliği taşıyan bu cümle, tüm dünyada kabul görerek dillere pelesenk olmuştur. Irkçılığa Hayır anlamına gelen No To Racism, belirli dönemlerde UEFA ve pek çok federasyon tarafından öne çıkarılmıştır.

UEFA, No To Racism'i vurgulamak üzere Respect, yani Saygı kelimesini de kampanyada vurgulamıştır. Saygı , 2008 yılında Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA) tarafından başlatılan bir sosyal sorumluluk programıdır . Temel amacı cinsiyet, ırk, din ve yetenekler arasında birlik ve saygı için çalışmaktır

UEFA EURO 2012 turnuvasındaki Saygı projesi dört ana duruşa sahipti: ırkçılığa karşı mücadele etmek, engelli taraftarlar için erişimi artırmak ve iyileştirmek, fiziksel aktivite yoluyla sağlığı geliştirmek ve taraftarlar arasındaki kültürlerarası diyaloğu geliştirmek.