Sokağa çıkma yasağı başladı mı? 4-5-6 Aralık sokağa çıkma yasağı saatleri kaç?

Sokağa çıkma yasağı başladı mı? 4-5-6 Aralık sokağa çıkma yasağı saatleri vatandaşlar tarafından sorgulanıyor. 4 Aralık sokağa çıkma yasağı başladı mı sorusunun yanıtı gündem oldu. Türkiye 56 saat sürecek sokağa çıkma yasağına girecek. Hafta sonu boyunca vatandaşlar evde kalacak. İstisna kapsamına girmeyen vatandaşların sokağa çıkması halinde para cezası kesilecek. Peki, sokağa çıkma yasağı başladı mı?

Giriş Tarihi 04 Aralık 2020, 20:17 Güncelleme 04 Aralık 2020, 20:17
Sokağa çıkma yasağı başladı mı? 4-5-6 Aralık sokağa çıkma yasağı saatleri kaç?

İÇİNDEKİLER

4-5-6 Aralık sokağa çıkma yasağı saatleri kaç? Sokağa çıkma yasağı başladı mı? Sokağa çıkma yasağı saatlerinin nasıl olduğu merak ediliyor. Yasak kapsamında vatandaşlar evde karantinada olacak. Yasağa uymayan kişilere para cezası uygulanacak. Yasak 4 Aralık Cuma akşamı başlayacak. Peki, sokağa çıkma yasağı başladı mı?

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI BAŞLADI MI?

Sokağa çıkma yasağı 4 Aralık Cuma akşamı saat 21:00'de başlıyor. Yasak Pazartesi günü saat 05:00'te sona erecek.

MARKETLER AÇIK MI?

Kısıtlamanın olduğu Cumartesi ve Pazar günleri market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçiler 10.00-17.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek. Vatandaşlar (65 yaş ve üzeri ile 20 yaş altında bulunanlar hariç) zorunlu ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla (engelliler hariç) ikametlerine en yakın market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçilere gidip gelebilecek.

Aynı saatler arasında market, bakkal, manav, kasap, kuruyemişçiler ve online sipariş firmaları evlere/adrese servis şeklinde de satış yapabilecekler.

FIRINA GİTMEK YASAK MI?

Cumartesi ve Pazar günleri ekmek üretiminin yapıldığı fırın ve/veya unlu mamul ruhsatlı iş yerleri ile bu iş yerlerinin sadece ekmek satan bayileri açık olacak (Bu iş yerlerinde sadece ekmek ve unlu mamul satışı yapılabilecek.) Vatandaşlar (65 yaş ve üzeri ile 20 yaş altında bulunanlar hariç) ekmek ve unlu mamul ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla (engelliler hariç) ikametlerine yürüme mesafesinde olan fırına gidip gelebilecekler.

Lokanta ve restoranlar cumartesi ve pazar günleri 10.00-20.00 arasında sadece paket servis şeklinde hizmet verebilecek.

Sokağa çıkma kısıtlaması olan günlerde genelgede belirtilen zorunlu haller dışında şehirlerarası seyahatler toplu ulaşım araçlarıyla yapılabilecek. 65 yaş ve üzeri ile 20 yaş altı vatandaşlar 10.00-13.00, 13.00-16.00 saatleri arası şehir içi toplu ulaşım araçlarını (metro, metrobüs, otobüs, minibüs, dolmuş) kullanmaları kısıtlanacak.