SON DAKİKA: CHP yandaşı medyayı rahatsız eden kadro ilanı: TSK'da Din İşleri Subaylığı yeniden hayata geçiyor!

Son dakika haberine göre, Türkiye'de 1967’de hukuken kaldırılan Din Subaylığı birimi, TSK bünyesinde yeniden kadro açılmasıyla tekrardan aktif hale geliyor. Yıllar sonra geri gelen kadronun ardından CHP yandaşı BirGün gazetesi skandal bir habere imza attı. Gazete haberi okuyucularına, "Gericiler istedi, oldu: TSK’de ‘Din Subaylığı’ geri dönüyor!" şeklinde servis etti.

Giriş Tarihi 03 Aralık 2020, 14:15 Güncelleme 03 Aralık 2020, 14:31
SON DAKİKA: CHP yandaşı medyayı rahatsız eden kadro ilanı: TSK’da Din İşleri Subaylığı yeniden hayata geçiyor!

İÇİNDEKİLER

Türk Silahlı Kuvvetleri, Din İşleri Subaylığı kademesini yeniden uygulamaya koyuyor. En son Kıbrıs Barış Harekatı'nda kullanılan ve TSK tarafından verilen atama kararı ile hayata geçecek birim, kuvvet komutanlıklarının tamamında yer alacak.

Türk Silahlı Kuvvetleri, Din İşleri Subaylığı kademesini yeniden uygulamaya hazırlanıyor.

TSK tarafından en son Kıbrıs Barış Harekatı'nda kullanılan Din Subaylığı'nın tarifi, TSK'nın sayfasında Subay İhtisasları bilgilendirme bölümünde "Personelin, moral, sosyal refah ve mutluluğunun arzu edildiği seviyeye ulaşması için manevi telkinlerde bulunur. Din eğitimini, ibadet ve dinî törenleri idare eder. İbadethane ihtiyaçlarını ilgili makamlarla eş güdüm sağlamak suretiyle sağlar. Din işlerini sevk ve idare eder" ifadeleriyle yer aldı.




TAMAMINDA GÖREV YAPACAK
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından verilen atama kararı sonrası yeniden hayata geçmesi planlanan birim, Kuvvet komutanlıklarının tamamında görev alacak.

CHP YANDAŞI MEDYA RAHATSIZ OLDU
Haberi okuyucularına duyuran BirGün gazetesi ise bu durumdan rahatsızlığını dile getirdi.

DİN SUBAYLIĞI GERİ DÖNÜYOR
Gazete haberi okuyucularına "Gericiler istedi, oldu: TSK'de 'Din Subaylığı' geri dönüyor!" şeklinde servis etti.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN