Yılbaşı kutlamaları yasaklandı mı? Evde yılbaşı kutlamak yasak mı?

Yılbaşı kutlamaları yasaklandı mı? Yeni koronavirüs önlemleri yapılan Kabine Toplantısı’nın ardından duyuruldu. Başkan Erdoğan alınan yeni önlemleri açıkladı. Açıklamada toplu halde yapılan etkinliklere kısıtlama getirileceği belirtildi. 31 Aralık günü evde yılbaşı kutlaması yapmak isteyenler de evde yılbaşı kutlamak yasak mı sorusuna yanıt aramaya başladı. Peki, yılbaşı kutlamaları yasaklandı mı?

Giriş Tarihi 30 Kasım 2020, 20:40 Güncelleme 01 Aralık 2020, 14:08
Yılbaşı kutlamaları yasaklandı mı? Evde yılbaşı kutlamak yasak mı?

İÇİNDEKİLER

Evde yılbaşı kutlamak yasak mı? Yılbaşı kutlamaları yasaklandı mı? Koronavirüs salgını nedeniyle yeni yıl kutlamaları bu yıl değişiklik gösterecek. Sokağa çıkma ve mekan yasakları altında geçmesi beklenen yılbaşını evde kutlamanın yasak olup olmadığı merak ediliyor.

YILBAŞI KUTLAMALARI YASAKLANDI MI?

Başkan Erdoğan konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Tehdit geçene kadar misafir kabulüne ara vermelerini özellikle rica ediyorum. Evlerde mevlüt, yılbaşı kutlaması gibi insanların bir araya gelecekleri etkinlikler yapılamayacaktır. Cenaze namazları, yakınları dahil en fazla 30 kişi ile kılınacak, nikahlarda bu sayı da geçilmeyecektir."

YENİ TEDBİRLER NELERDİR?

Hafta içi her gün gece saat 21.00 ile sabah 05.00 arasında genel sokağa çıkma sınırlaması uygulanacaktır. Hafta sonları cuma akşamı 21.00'den Pazartesi sabahı saat 05.00'e kadar kesintisiz devam edecektir. Kısıtlamalar salı gününden itibaren başlayacak.

Erdoğan bugün yaptığı açıklamada, "Ana sınıfı ve benzeri eğitim kurumlarının faaliyetlerine ara verilecektir." dedi.

Başkan Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları:

Aziz milletim, değerli basın mensupları sizleri en kalbi duygularımla, muhabbetle selamlıyorum. Kabine toplantımızın ilk ve en önemli konusu uzunca bir süredir olduğu gibi koronavirüs salgınındaki gelişmelerdi. Dünyanın her yerinde görülmedik düzeyde tırmanışa geçen salgın maalesef ülkemizde de etkili oldu.

"İNSAN HAREKETLİLİĞİNİ EN AZA İNDİRMEYİ AMAÇLAYAN BU TEDBİRLER DIŞINDA BİR ÇARE BULUNMUYOR"

Bu çerçevede birtakım tedbirleri hayata geçireceğimizi kamuoyuyla paylaşmıştık. Vaka sayıların 30 bine dayanmış olması çok dikkatli ve sabırlı davranmamız gerektiğini gösteriyor. Sıkıntıları asgariye indirebilmek için her türlü gayreti gösteriyoruz. Şu aşamada insan hareketliliğini en aza indirmeyi amaçlayan bu tedbirler dışında bir çare bulunmuyor.

Vatandaşlarımızdan öncelikle tamam diye ifade ettiğimiz temizlik, maske, mesafe kurallarına en sıkı şekilde riayet etmelidir. Salgın tedbirlerine harfiyen uygulamasını bekliyoruz. Salgın tehdit olmaktan çıkana kadar mecbur kalmadıkça kalabalığa karışmamalarını, evlerinde dahi dikkatli hareket etmelerini istiyoruz. Bu salgına karşı en etkili tedbir kendimizi korumaktır.

Sevdiklerimizin ve diğer insanların sağlığı için üzerimize düşen fedakarlıkları yapmak mecburiyetindeyiz. Soğuk algınlığı, gribin artması sağlık sistemimizin üzerindeki yükü ağırlaştırmıştır. Sağlık çalışanlarımıza en büyük teşekkürümüz onlara ilave yük getirmemek olacaktır.

İŞTE UYGULANACAK YASAKLAR

Kabine toplantımızda ilave tedbirleri istişare ettik. Hafta içi her gün gece saat 21.00 ile sabah 05.00 arasında genel sokağa çıkma sınırlaması uygulanacaktır. Hafta sonları cuma akşamı 21.00'den Pazartesi sabahı saat 05.00'e kadar kesintisiz devam edecektir.

Cenaze namazları, yakınları dahil en fazla 30 kişiyle kılınacak, nikahlar da bu sayıyı geçemeyecektir.

Evlerde gün, mevlit, taziye, yılbaşı kutlaması gibi insanların bir araya geleceği etkinlikler yapılamayacaktır.

Market, bakkal, kasap, manav gibi işletmeler ile eve paket hizmeti veren yerler, belirlenecek saatlerde hafta sonu kısıtlama dışındadır.

Alışveriş merkezlerine girişte HES kodu uygulamasına geçilecektir.

TEDBİRLER NE ZAMAN UYGULANMAYA BAŞLANACAK?

Tedbirler Salı akşamından itibaren uygulanmaya başlanacaktır.