KPSS önlisans branş sıralaması açıklandı mı? 2020 KPSS önlisans branş bazında sıralama nasıl?

KPSS önlisans branş sıralaması açıklandı mı? 2020 KPSS önlisans branş bazında sıralamanın nasıl yapılacağı merak ediliyor. Sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından memur adayları KPSS branş sıralaması hakkında sorgulama yapıyor. Merakla beklenen açıklama ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün tarafından yapıldı ve tarih duyuruldu. İşte, KPSS önlisans branş sıralaması…

Giriş Tarihi 27 Kasım 2020, 11:07 Güncelleme 27 Kasım 2020, 11:07
KPSS önlisans branş sıralaması açıklandı mı? 2020 KPSS önlisans branş bazında sıralama nasıl?

İÇİNDEKİLER

2020 KPSS önlisans branş sıralaması açıklandı mı? KPSS önlisans branş bazında sıralama nasıl? KPSS önlisans sonuçları açıklandı. Sonuçların açıklanmasının ardından puan tercihi yapacak adaylar KPSS branş sıralaması hakkında sorgulama yapıyor. Sıralamanın ne zaman yapılacağı da açıklandı.

KPSS BRANŞ SIRALAMASI AÇIKLANDI MI?

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün:"Değerli adaylarımız, 2020-KPSS Ön Lisans branş bazında sıralamaları 30 Kasım Pazartesi günü açıklayacağız. Sağlık Bakanlığının 12 bin sözleşmeli pozisyonuna tercihleri ise 1-7 Aralık tarihleri arasında alacağız."

BRANŞ BAZINDA SIRALAMA NEDİR?

ÖSYM'den yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Branş bazında sıralamalar, adayları bilgilendirme amacıyla oluşturulmuş; kendileri ile aynı alanda sınava giren diğer adaylar arasında kendi başarı durumlarını değerlendirmelerine imkân veren bir hizmettir. Görüntülenen sayfa belge niteliği taşımaz. Her türlü değerlendirmede ÖSYM sisteminde kayıtlı bilgiler esas alınır. Branş bazında sıralama işlemleri adayların (YÖKSİS ve e-Okul sistemi üzerinden çekilmiş olan) ÖSYM sistemi üzerinde ilgili işlemlerin yapıldığı tarih itibariyle aktif olarak bulunan eğitim bilgileri ve bu tarih itibari ile sistemde aktif eğitimi gözükmeyen adayların ise, başvuru da belirttikleri eğitim bilgileri baz alınarak hazırlanmıştır.

MEB tarafından gerçekleştirilen öğretmen alımlarında KPSS P10, P120 ve P121 puan türleri kullanılmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığınca öğretmenliğe atanacakların sıralamaları; alanlara göre mezun oldukları yükseköğretim programları, mezun oldukları yıllar ve öncelikleri, TTK kararlarına göre kontrol edilerek, adayların alan bazındaki başvuruları esas alınarak belirlenmektedir. Bu nedenle öğretmen adaylarının branş bazında sıralama bilgilerini kontrol ederken bu durumu göz önünde bulundurmaları gerekmektedir."

BRANŞ BAZINDA SIRALAMALAR HAKKINDA TEKNİK AÇIKLAMA

Branş bazında sıralama işlemlerinin yerleştirme işlemlerine hiçbir etkisi bulunmamaktadır.

Branş bazında sıralamalar, adayları bilgilendirme amacıyla oluşturulmuş; kendileri ile aynı alanda sınava giren diğer adaylar arasında kendi başarı durumlarını değerlendirmelerine imkân veren bir hizmet olup bunun dışında herhangi bir amaçla kullanılmamalıdır. Adayların, güncellenen branş bazında sıralamaları bu hususlar çerçevesinde incelemeleri gerekmektedir.