Milli Piyango yılbaşı bilet fiyatları ne kadar? Milli Piyango tam, yarım, çeyrek bilet fiyatları belli oldu mu?

Aralık ayına az bir zaman kala Milli Piyango yılbaşı bilet fiyatları ne kadar? Sorusunun yanıtı merak edilerek araştırılmaya başlandı. Her yıl yılbaşı gecesinde çekilen ve büyük ikramiyenin sahibi olmak isteyen vatandaşlar şimdiden biletlerini almak istiyor. Peki Milli Piyango tam, yarım, çeyrek bilet fiyatları belli oldu mu? Milli Piyango İdaresi (MPİ) ve Sisal Şans tarafından canlı yayınla gerçekleştirilecek olan Milli Piyango yılbaşı çekilişinde büyük ikramiyenin ne kadar olduğu da açıklandı. İşte ayrıntılar…

Giriş Tarihi 27 Kasım 2020, 11:11 Güncelleme 27 Kasım 2020, 11:11
Milli Piyango yılbaşı bilet fiyatları ne kadar? Milli Piyango tam, yarım, çeyrek bilet fiyatları belli oldu mu?

İÇİNDEKİLER

Milli Piyango yılbaşı çekilişi için şimdiden meraklı bekleyiş başladı. Şans oyunlarını yakından takip edenler ya da sadece yılbaşı için alanlar biletlerin ne zaman satışa çıkacağını araştırıyor. Büyük ikramiyeyi ya da diğer ikramiyeleri kazanmak için şansını denemek isteyen vatandaşlar Milli Piyango yılbaşı bilet fiyatları ne kadar? Milli Piyango tam, yarım, çeyrek bilet fiyatları belli oldu mu? Sorularına yanıt arıyor. Arama motorları üzerinden sıkça araştırılan MPİ yılbaşı çekilişi ile ilgili bilgileri derledik

2021 MİLLİ PİYANGO YILBAŞI BİLETLERİ NE ZAMAN SATIŞA ÇIKACAK?

2021 Yılbaşı çekilişi için bilet satışlarının ne zaman başlayacağı da merak konusu oluyor. Bu yılda her sene olduğu gibi 29 Kasım 2020 tarihinde bilet satışının başlaması bekleniyor.

2021 MİLLİ PİYANGO YILBAŞI BİLET FİYATLARI NE KADAR?

2021 yılının ilk saatlerinde yapılacak Yılbaşı çekilişi için biletler yakın zamanda satışa çıkacak. Tam, yarım ve çeyrek olmak üzere 3 şekilde satılan biletlerin fiyatları ise belli oldu. 2021 Yılbaşı çekilişi için alınacak tam bilet 100 TL, yarım bilet 50 TL ve çeyrek bilet de 25 TL olarak belirlendi. Yeni yıl çekilişi için bilet fiyatlarının arttığı bugünlerde büyük ikramiye miktarı da yükselişe geçti. 2021 yılında büyük ikramiye 100 Milyon TL olarak açıklandı.

MİLLİ PİYANGO OYUNUNUN ÖZELLİKLERİ

Bastırılmış numaralı biletlerin satılarak, adet ve tutarları önceden belirlenmiş ikramiyeleri kazanacak numaraların belirli günde çekilecek kura ( çekiliş ) ile saptanması esasına dayanan şans oyunudur.

Piyango çekilişleri, her ayın 9, 19, ve 29'uncu günleri çekiliş yapılacak şekilde uygulanır. Belirtilen tarihlerde veya bu tarihlerin dışında, çekiliş günleri ve planları farklı özel çekilişler düzenlenebilir. Her yıl 31 Aralık günü yılbaşı özel çekilişi yapılır. Yönetim Kurulu, çekiliş tarihleri ile özel çekiliş tarihlerini belirlemeye, değiştirmeye veya kaldırmaya yetkilidir. İkramiyelerin ödenmesine esas olarak İdare ve satış merkezleri yetkilidir.

Başbayiler ile sanal ortam bayileri İdare ile imzaladıkları sözleşmede belirtilen tutara kadar diğer bayiler ise son üç rakama ( son üç rakam dahil ) kadar isabet eden ikramiyeleri ödemek zorundadır.

Bayiler, son dört veya beş rakamına göre isabetli biletlerin de, ikramiyelerini ödeyebilirler.

Sayısal oyunlar sistemi üzerinden üretilip satılan Milli Piyango biletlerinden oyun planına göre, ikramiye isabet eden biletler için bayi ikramiye limiti;

1000 TL.'ye kadar (1000 TL. dahil) olan ikramiyeler bayi tarafından,

1000 TL. - 20.000 TL. arası ikramiyelerin ise ödemesi ihtiyaridir.

Yılbaşı çekilişi için bilet küpürlerine bakılmaksızın, talihlilere ödenecek ikramiyelerden 1.000.000.- ( Bir milyon TL.) ve daha büyük ikramiyeler, yıl içerisinde yapılacak diğer çekilişlere ait büyük ikramiye Genel Müdürlükçe, bunların altında kalan diğer ikramiyeler Şube Müdürlüklerince ödenir.

İdare, gerekli gördüğü hallerde, ikramiye ödeme limitlerini arttırmaya ve eksiltmeye yetkilidir.

İkramiyeler bir yıllık zamanaşımı süresine tabi olup, çekiliş tarihinden itibaren bir yıl içinde ibraz edilmeyen biletlerin ikramiyeleri zamanaşımına uğrar ve bu biletlere ikramiye ödemesi yapılmaz. Zamanaşımına uğrayan ikramiyeler İdareye gelir kaydolunur. Zamanaşımı süresinin hafta sonu veya resmi tatile rastlaması halinde, izleyen ilk işgünü mesai bitimine kadar ikramiye ödenir.

Bir bilete ikramiye ödenebilmesi için, biletin ikramiye kazanan numaralardan birini ihtiva etmesi,çekiliş tarihi, ikramiye ve seri numarası, fiyat ve kupür itibariyle herhangi bir kuşkuya meydan vermeyecek şekilde kendini ibraz eder nitelikte olması gerekir. Kendini ibraz eden biletlerden; ikramiye numaralarının dışında kalan diğer yerlerinden yırtılmış veya kopmuş olup parçaları mevcut olan ve ikramiye kazanan numaraları açık bir şekilde okunanlara da ikramiye ödenir. İkramiye isabet eden numaraları üzerinden yırtılmış veya kopmuş olup, parçaları mevcut olan biletlerin ikramiyesi ancak, İdare veya satış merkezleri tarafından yapılacak inceleme sonucunda ödenebilir. Bu şekildeki biletlerden bayi ödeme yetkisindeki ikramiyeler satış merkezi yöneticisinin kararı, daha büyük ikramiyeler ise İdare merkezi onayı ile ödenir. İkramiye kazanan numaralardan hiç birini ihtiva etmeyen ya da kendini ibraz eder nitelikte olmayan; sahte, tahrifat yapılmış, zamanaşımına uğramış, iptal edilmiş, ödendi damgası sığacak kadar veya daha büyük parçası kopmuş ve parçaları mevcut olmayan biletlere ikramiye ödenmez.

Kendini ibraz eder nitelikte olmak kaydıyla, sehven ödendi damgası basılmış olan biletlerin, ait olduğu çekilişin yapılacağı tarihten en geç bir gün önce mesai sonuna kadar satış merkezlerine bilet hamili tarafından dilekçe ekinde ibraz edilmesi ve bu dilekçenin yine çekilişten bir gün önce İdare merkezine gönderilmesi halinde, bu biletlere isabet eden ikramiyeler ödenir.