Koronavirüsün bir belirtisi daha ortaya çıktı! Meğer koronavirüs beyindeki... Koronavirüs belirtileri nelerdir?

İlk olarak Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve giderek yayılan yeni tip koronavirüs şu ana kadar 60 milyonu aşkın kişiye bulaşırken yüzbinlerce kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu. Dünyayı adeta ele geçiren yeni tip koronavirüsün bir belirtisi daha ortaya çıktı. New York State Üniversitesi'nin araştırmasına göre corona virüs davranışlardan sorumlu bölgeyi manipüle ediyor. Peki koronavirüs belirtileri nelerdir? İşte detaylar…

Giriş Tarihi 26 Kasım 2020, 09:44 Güncelleme 26 Kasım 2020, 09:54
Koronavirüsün bir belirtisi daha ortaya çıktı! Meğer koronavirüs beyindeki... Koronavirüs belirtileri nelerdir?

İÇİNDEKİLER

Son dönemde dünya genelindeki vaka artış oranları devam ederken dünya, aşı çalışmalarından gelecek olumlu haberleri bekliyor. Son dakika gelişmesine göre araştırmacılar corona virüsün beyindeki sosyal davranış ile duygusal düzenlemelerden sorumlu olan ön singulat korkeksi etikediğini ifade etti. Bilim insanları bu durumun da insanları sosyalleştirdiğini, virüsün yayılmasını kolaylaştırdığını düşünüyor. Son dakika haberinin detayları...

Bilim insanları yeni tip corona virüsün, insanların beynindeki davranış ve duygusal düzenlemeden sorumlu olan bölgeyi etkileyerek, onların davranışlarını virüsün yayılmasını hızlandıracak şekilde manipüle edebileceğini öne sürdü. New York State Universitesi'nden araştırmacılar, bu şekilde Covid-19 ile enfekte olan kişilerin daha sosyal bir hale gelerek, toplumdaki virüs bulaştırma katsayısını (r değeri) artırdığını öne sürdü.

İNSANLARI SOSYALLEŞTİRİYOR
Medical Hypotheses adlı bilimsel dergide yayımlanan çalışmada, virüsün ACC'deki saldırısıyla, insanların fiziki mesafe kurallarına ve karantina kısıtlarına uymak yerine başkalarıyla buluşma ve yakın temas kurmak için sosyal davranışlara yönlenebileeği öne sürüldü.

"ASEMPTOMATİK YAYILMANIN SEBEPLERİNDEN"
Ayrıca, bu tür davranışların genellikle semptomların ortaya çıkmadan önceki virüsün kuluçka döneminde görüldüğü belirtildi.

Bu nedenle, araştırmacılar asemptomatik yayılmanın tüm vakaların yüzde 70'ini oluşturmasının bu durumun bir göstergesini iddia etti.

HORMON SEVİYELERİNDE DEĞİŞİKLİKLER
Çalışmanın yazarlarından Doktor Frank Ryan, corona virüsün insan davranışlarında değişikliğe neden olmak için hormon seviyelerine müdahale edebileceğini bildirdi.

NTV'de yer alan habere göre, Ryan, "Daha önce çeşitli virüslerin sinir sistemini etkileyerek canlıları daha sosyal olmaya iten davranışsal değişikliklere neden olduğu kanıtlandı.

Yeni tip corona virüsün de hormOn seviyelerini düzenleyerek, toplumdaki bulaşma katsayısını artıracak davranış değişikliklere neden olabileceğini düşünüyoruz. Endokrin sisteminde meydana gelen herhangi bir değişiklik, davranışların farklaşmasına yol açabilir" ifadelerini kullandı.

KORONAVİRÜS BELİRTİLERİ NELERDİR?
COVID-19, farklı kişileri farklı şekillerde etkilemektedir. Enfekte kişilerin çoğu, hafif ila orta düzeyde semptomlar geliştirmekte ve hastaneye kaldırılmadan iyileşmektedir.

EN YAYGIN SEMPTOMLAR:

Ateş

Kuru öksürük

Yorgunluk

DAHA SEYREK GÖRÜLEN SEMPTOMLAR:

Ağrı ve sızı

Boğaz ağrısı

İshal

Konjunktivit

Baş ağrısı

Tat alma veya koku duyusunun kaybı

Ciltte döküntü ya da el veya ayak parmaklarında renk değişimi

CİDDİ SEMPTOMLAR:

Solunum güçlüğü veya nefes darlığı

Göğüs ağrısı veya göğüste baskı

Konuşma veya hareket kaybı

Ciddi semptomlar gösteriyorsanız derhal tıbbi yardım alın. Doktorunuzu veya sağlık tesisini ziyaret etmeden önce mutlaka telefonla arayın.

Hafif semptomlar gösteren ve başka bir sağlık sorunu olmayan kişiler, tedavi sürecini evde geçirmelidir.

Virüsle enfekte olan kişiler ortalama 5-6 gün içinde semptomları göstermeye başlar. Bununla birlikte, bu süre 14 günü bulabilir.