İstanbul'da koronavirüse İBB dopingi! Pozitif şoför, tıklım tıklım yolculuk

Koronavirüs vaka sayılarına ilişkin Sağlık Bakanlığını yalanlar nitelikte açıklamalarla algı operasyonu yapan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, aylardır sefer sayılarını artırmadığı için tepkilerin odağındaydı. İBB'deki skandallara son olarak İstanbul'da halkın sağlığını hiçe sayarak yolcu taşıyan pozitif şoförler eklendi.

Giriş Tarihi 26 Kasım 2020, 16:04 Güncelleme 26 Kasım 2020, 16:13
İstanbul’da koronavirüse İBB dopingi! Pozitif şoför, tıklım tıklım yolculuk

İÇİNDEKİLER

Beşiktaş'ta yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında yapılan denetimlerde, "temaslı kişi" olduğu ve evde karantinada bulunması gerektiği tespit edilen İstanbul Otobüs AŞ'ye bağlı otobüs şoförüne, 3 bin 150 lira ceza yazıldı.

Dolmabahçe'de trafik polisleri ekiplerince, Kovid-19 tedbirleri kapsamında şehir içi toplu ulaşım araçlarına yönelik denetim yapıldı.

Otobüslerde maske ve sosyal mesafe kontrolü yapan ekipler, şoförlerin Genel Bilgi Toplama (GBT) sorgulamasını gerçekleştirirken araçların ruhsat ve sigorta durumlarını da inceledi.

Ayazağa-Kabataş hattında sefer yapan 34 GY 2148 plakalı İstanbul Otobüs AŞ'ye bağlı otobüsü durduran ekipler, yaptıkları kontrolde otobüs şoförü Eyüp K'nın "temaslı kişi" olduğunu ve evde karantinada bulunması gerektiğini tespit etti.

Bunun üzerine otobüsteki yolcuyu indiren ve başka otobüse bindirerek gönderen ekipler, şoföre karantina kurallarına uymadığı için 3 bin 150 lira ceza yazdı.

Eyüp K., işlemlerin ardından karantinada kalması için evine götürüldü. İstanbul Otobüs AŞ'ye bağlı otobüs, dezenfekte edildikten sonra başka bir şoföre teslim edildi.


İSTANBUL İL BAŞKANDAN TEPKİ
AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak, Twitter hesabından olaya ilişkin "Personeline bile sahip çıkamayan, Covid'li şoförü çalıştıran, İstanbulluları tıklım tıklım otobüslerde taşıyan, adeta kaotik bir kurum haline dönen İETT... "Kapanma istiyoruz-vefat tablosu bizi ürkütüyor" diyen #EkoFelaket... Beceriksiz İBB Başkanı COVID-19'dan daha tehlikeli!" dedi.



BU SKANDAL İLK KEZ YAŞANMIYOR!
Geçtiğimiz günlerde de Beyoğlu'nda koronavirüs tedbirleri kapsamında yapılan denetimlerde, temaslı kişi olduğu ve evde karantinada bulunması gerektiği tespit edilen özel halk otobüsü şoförü, ambulansla hastaneye götürülmüştü.



SEFER SAYILARI TEPKİLERİN ODAĞINDA
Koronavirüs vaka sayıları üzerinden yanıltıcı açıklamalarla algı peşinde koşan İBB yönetimi, İstanbul'da vakaların hızla artmasına rağmen koronavirüsün yayılma merkezi olan toplu taşımalara ilişkin hiçbir tedbir almaması ve sefer sayılarına arttırmaması nedeniyle tepkilerin odağında.






İMAMOĞLU, SAĞLIK BAKANLIĞI'NI SUÇLAŞMIŞTI
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu İstanbul'daki ölüm sayısının geçtiğimiz yıllara oranla iki katından daha fazla arttığını ve belediyenin verileri ile Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan verilerin tutarsız olduğunu belirtmişti.



BAKAN KOCA, BELGELERİYLE İMAMOĞLU'NA CEVAP GERMİŞTİ
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun ölüm sayılarıyla ilgili iddialarına belge ile yanıt vermişti.

Ölüm belgesini gösteren Koca, her enfeksiyon ölümünün koronavirüs kaynaklı olmadığını söyleyerek, "Ölüm sebebi Kovid'se Kovid, yazılıyor. Bakanlık olarak biz yapmıyoruz, ikinci bir hekimin denetimiyle yapılıyor" diye cevap vermişti.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN