Okullar ne zaman açılacak? Okul sınavları iptal mi oldu? MEB açıklaması…

Milyonlarca öğrenci ve velisi Okullar ne zaman açılacak? Okul sınavları iptal mi oldu? Sorularının yanıtlarını merak ediyor ve arama motorları üzerinden sıkça araştırıyor. Korona virüs vakalarının artmaya başlamasıyla birlikte yeni önlemler de gündeme geldi. Cumhurbaşkanlığı liderliğinde Kabine Toplantısı gerçekleştirildi ve okullarla ilgili karar verildi. Peki Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) açıklaması ne oldu? Okullar yeniden ne zaman açılacak, 2020-2021 eğitim-öğretim yılı hangi tarihte başlayacak?

Giriş Tarihi 23 Kasım 2020, 17:19 Güncelleme 23 Kasım 2020, 17:19
Okullar ne zaman açılacak? Okul sınavları iptal mi oldu? MEB açıklaması…

İÇİNDEKİLER

Milli Eğitim Bakanı (MEB) Ziya Selçuk korona virüs vakalarını azaltmak ve salgınla mücadele kapsamında okulların yeniden uzaktan eğitime geçtiğini duyurdu. Milyonlarca öğrenci Okullar ne zaman açılacak? Okul sınavları iptal mi oldu? Sorularının yanıtlarını merak eder oldu ve gündemde sıkça sorguluyor. Peki sınavlar da yapılmayacak mı, yüzyüze eğitim ve öğretim yılına ne zaman başlanabilecek? İşte tüm detaylar…

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

MEB: "20 Kasım Cuma gününden 4 Ocak Pazartesi gününe kadar resmi, özel, örgün ve yaygın eğitim öğretim faaliyetlerine uzaktan eğitimle devam edeceğiz"

Bakan Selçuk: "31 Aralık'a kadar yüz yüze veya uzaktan hiçbir sınav yapılmayacak, sınavlarla ilgili planlama salgının seyrine göre gerçekleştirilecek"

"Öğrencilerimiz, yüz yüze ve uzaktan eğitimle yapılan eğitim öğretim müfredatından sorumlu olacak."

"Destekleme ve yetiştirme kursları ile takviye kurslarında da bu süreçte yüz yüze eğitim yapılmayacaktır."

"Özel Öğretim Kanunu kapsamındaki özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerindeki bireysel eğitimler yüz yüze gerçekleştirilebilecek."

Sınıflar, öğrenci mevcudu doğrultusunda sosyal mesafeye göre gruplara ayrılacak, her ders süresi 30 dakika, dersler arası dinlenme süresi de 10 dakika olarak uygulanacak.

Ortaokul 5. sınıflarda Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilgiler, Yabancı Dil, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersleri; imam hatip ortaokul 5. sınıflarda ise Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilgiler, Yabancı Dil, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Kur'an-ı Kerim ve Arapça dersleri yüz yüze eğitim yoluyla işlenecek.

9. sınıf öğrencileri de haftalık ders çizelgelerinde gösterilen ortak, seçmeli ve mesleki derslerin tümünden sorumlu olduklarından okul yönetimince belirlenen derslerin yüz yüze eğitim yoluyla, bunların dışında kalan derslerin ise uzaktan eğitim yoluyla tamamlamaları gerekiyor.

Yüz yüze eğitim için çocuğunu okula göndermek istemeyen velinin yazılı onayı alınacak ve okula gelmeyen öğrenciler devamsız sayılmayacak ancak velisi tarafından okula gönderilmeyen öğrenciler uzaktan eğitimle derslerine devam edecek.

Öğrenciler devam ettiği sınıfın müfredatından sorumlu olacak ve tüm konu ile kazanımlardan yapılacak ölçme ve değerlendirmelere katılacak.