Stajlar iptal mi edildi? 2020 stajlar devam edecek mi? Staja giden öğrenciler ne yapacak?
Stajlar devam edecek mi? 2020 stajlar iptal mi edildi? Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada stajların nasıl olacağı merak ediliyor. Yıl sonuna kadar okulların uzaktan eğitime geçmesiyle birlikte staja giden meslek lisesi öğrencileri stajların devam edip etmeyeceğini sorguluyor. Meslek liserinin 12. sınıflarında öğrenim gören lise öğrencilerinin stajlarıyla ilgili Milli Eğitim Bakanlığından açıklama gelmişti. Yüz yüz eğitim başlamadan stajlar başlamıştı.
Stajlar iptal mi? Meslek lisesi öğrencileri stajlar devam edecek mi sorusuna yanıt arıyor. Okullar uzaktan eğitim modeline geçti ve yıl sonuna kadar uzaktan eğitim devam edecek. Staja giden öğrenciler ise stajların iptal olup olmadığını merak ediyor.
STAJLAR İPTAL Mİ EDİLDİ?
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okullardaki yeni döneme ilişkin soruları yanıtladı.
Ziya Selçuk'un konuşmasından öne çıkan başlıklar:
Bu süreç dinamik bir süreç, verilere bakarak değerlendirme yapmamız gereken bir süreç. Biz öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin sağlığını riske atacak bir durumda olmayız. Kararlarımızı da buna göre güncelliyoruz.
Okullarda günlük olarak izleme ve değerlendirme yaptık. Toplumdaki genel artış okullarımızı da riske sokma ihtimalini doğuruyor. Biz de Bilim Kurulu ile istişare ettik, bilimsel olarak bir tavsiye kararı çıktığı için böyle bir karar gelişti.

Nasıl bir dönüşüm değişim olacak buna bakılacak, öğretmenlerimizle eğitimlerimiz var onu sürdüreceğiz, ara değerlendirmeler var. Veriler bize hangi seçeneği gösteriyorsa onu seçeriz. Biz öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi tehlikeye atacak bir duruma sokmayız.
Çocuklarımızın haftada bir gün sınava gitmeleri de doğru değil, bunun için sınavları erteledik. Daha önce yapılan sınavlar geçerli olacak. 4 Ocak'ta okullar açıldığında hangi hafta neler yapılacak bakacağız. Salgının seyri belli değil, bizim oluşturduğumuz senaryoyu paylaşmak doğru değil. Şimdi verilere baktığımızda yıl sonuna kadar stajların da yapılmaması gerektiği konusunda ortak bir kanaat oluştu, karar alındı.
MEB'DEN KAYNAK DESTEĞİ
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "9'uncu sınıf öğrencilerimizi beceri temelli etkinliklerle desteklemeyi amaçlayan 2 bin 315 etkinlik kaynağı ve 9, 10 ve 11'inci sınıf öğrencilerimize kazanım kavrama eksikliklerini telafi etmeye yönelik 350 etkinlikten oluşan iki farklı kaynağı bugün paylaştık." ifadelerini kullandı.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Kovid-19 salgını sürecinde öğrenme kayıplarını en aza indirgemek için öğrencilere kaynak desteği sunmaya devam ediyor. Bu kapsamdaki desteklerine bir yenisini daha ekleyen MEB, 9'uncu sınıfların ders çizelgelerinde bulunan derslerin alan, yaşam ve temel becerileri esas alan etkinlikleri içeren kaynakları Bakanlığın internet sitesi üzerinden erişime açtı. Etkinlikler, derslerin öğretim programları esas alınarak hazırlandı. 9'uncu sınıflar için hazırlanan beceri temelli etkinlikler kaynağında Türk dili ve edebiyatı, tarih, coğrafya, felsefe, matematik, fizik, kimya, biyoloji, İngilizce ve Almanca derslerine ait 2 bin 315 etkinlik bulunuyor.