SON DAKİKA: Başkan Erdoğan'dan Ahmet Kekeç'in mezarına ziyaret

Son dakika haberine göre, Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Eyüpsultan Mezarlığına giderek geçtiğimiz gün hayatını kaybeden gazeteci Ahmet Kekeç'in mezarını ziyaret etti. Başkan Erdoğan, usta yazarın kabrine ziyaretinin ardından yangın çıkan Vaniköy Camii'ni de ziyaret etti.

Giriş Tarihi 19 Kasım 2020, 12:40 Güncelleme 19 Kasım 2020, 15:08
SON DAKİKA: Başkan Erdoğan’dan Ahmet Kekeç’in mezarına ziyaret

İÇİNDEKİLER



Başkan Erdoğan, öğle saatlerinde Eyüp Sultan Mezarlığı'na giderek gazeteci, yazar ve hikayeci Ahmet Kekeç ile yazar ve gazeteci Şule Yüksel Şenler'in kabirlerini ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kısıklı'daki konutundan çıkarak Eyüp Sultan Mezarlığı'na gitti. Burada Ahmet Kekeç'in kabrini ziyaret eden ve dua okudu.



Erdoğan'a, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ile Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da eşlik etti.




KEKEÇ: "ERDOĞAN'IN KABİR ZİYARETİ, BİZİM İÇİN ZOR GÜNLERİN GÜÇLÜ BİR TESELLİSİ OLDU"
Merhum Ahmet Kekeç'in oğlu Mehmet Hakan Kekeç, "Babam Ahmet Kekeç'in 35 yıldır tanıdığı ve candan sevdiği sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın Eyüp Sultan haziresindeki kabir ziyareti, bizim için zor günlerin güçlü bir tesellisi oldu. Cumhurbaşkanımız, Eyüp Sultan'a defin konusu ve sonrasında büyük vefa gösterdi" ifadelerini kullandı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN

KORONAVİRÜSTEN HAYATINI KAYBETMİŞTİ
Daha önce iki kez kanser tedavisi gören Kekeç, 14 Kasım'da hayatını kaybetmişti. Usta kalem Ahmet Kekeç, koronavirüse yakalanmış, durumunun ağırlaşması sonrası hastaneye kaldırılmıştı. Hastanede yoğun bakımda tedavi gören Kekeç'ten acı haber gelmişti. Kekeç, Eyüp Sultan'a defnedilmişti. Kekeç'in ölümü Türkiye'yi yasa boğmuştu.




VANİKÖY CAMİİ'Nİ DE ZİYARET ETTİ
Başkan Recep Tayyip Erdoğan, yangın çıkan Vaniköy Camii'ni ziyaret etti.

Başkan Erdoğan, Eyüpsultan Haziresinde Ahmet Kekeç ve Şule Yüksel Şenler'in mezarlarını ziyaret etti.




Erdoğan daha sonra buradan geçtiğimiz günlerde yanan Vaniköy Cami'ne geçti. Camide incelemelerde bulunan Erdoğan yetkililerden bilgi aldı. Erdoğan buradan ayrılarak Vahdettin Köşkü'ne geçti.