Kıbrıs’ta iki devletli çözüm! Başkan Erdoğan'dan Avrupa'ya çağrı: Bizim ve KKTC’nin diplomasi oyunlarına tahammülü kalmadı

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Milliyetçi Hareket Partisi lideri Devlet Bahçeli ile birlikte Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 37. kuruluş yıl dönümü törenine katıldı. Avrupa’ya çağrı yaptı: AB, Kıbrıs’ta yalan söyledi. Sözünü yerine getirmedi. Bugün iki ayrı devlet var. Eşitlik temelinde iki devletli çözümün konuşulması gerekiyor. Diplomasi oyunlarına artık bizim tahammülümüz kalmamıştır. Arzumuz AB’nin uzattığımız eli havada bırakmamasıdır.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Kasım 2020 Güncelleme 16 Kasım 2020, 06:59
Kıbrıs’ta iki devletli çözüm! Başkan Erdoğan’dan Avrupa’ya çağrı: Bizim ve KKTC’nin diplomasi oyunlarına tahammülü kalmadı

İÇİNDEKİLER

Başkan Erdoğan, dün KKTC'ye gitti. Konuşmasında dünyaya net mesajlar gönderdi: Bizim ve KKTC'nin diplomasi oyunlarına tahammülü kalmadı.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, dün Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) gitti.



KKTC'nin 37. kuruluş yıldönümünde yaptığı konuşmada dünyaya şu mesajları verdi:

Varlıklarına yönelik sayısız saldırıya rağmen Kıbrıs Türkleri, kendi topraklarında başı dik, onurlu ve özgür bir şekilde yaşıyor.
1974 Barış Harekatı ile fiilen istikrara kavuşan Kıbrıs'la ilgili siyasi sorunlar hala devam ediyor.

Bizim de KKTC'nin de, diplomasi oyunlarına tahammülümüz kalmamıştır.

Doğu Akdeniz'de ülkemizin ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin adil bir şekilde yer almadığı hiçbir denklem barış ve istikrar üretemez.
Doğu Akdeniz'deki haklarımızı korumakta kararlıyız.

Karadeniz'de olduğu gibi Doğu Akdeniz'deki araştırma faaliyetlerinde de müjdeli haberler alacağımıza inanıyoruz. Doğu Akdeniz'deki sismik araştırma ve sondaj faaliyetlerimize kararlılıkla devam edeceğiz.

Hiçbir zaman biz Kuzey Kıbrısımız'ı yalnız bırakmayacağız.

Erdoğan'ın talimatıyla yapılan 100 yataklı Lefkoşa Acil Durum Hastanesi, hizmete açıldı.



Başkan Erdoğan, MHP Lideri Bahçeli ve KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile sohbet etti.