Son dakika: Başkan Erdoğan'dan 'Vaniköy Camii' açıklaması: En kısa sürede aslına uygun şekilde yeniden ayağa kaldırılacak

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, tarihi Vaniköy Camii’ndeki yangınla ilgili, "Camimizi inşallah en kısa sürede yüzlerce yıllık tarihi dokusuna ve aslına uygun şekilde yeniden ayağa kaldırarak gelecek nesillere miras bırakacağız" dedi.

Giriş Tarihi 15 Kasım 2020, 23:19 Güncelleme 16 Kasım 2020, 00:08
Son dakika: Başkan Erdoğan’dan ’Vaniköy Camii’ açıklaması: En kısa sürede aslına uygun şekilde yeniden ayağa kaldırılacak

İÇİNDEKİLER

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabı Twitter üzerinden tarihi Vaniköy Camii'nde çıkan yangın ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Başkan Erdoğan paylaşımında, "Bugün İstanbul Boğazı'nın sembollerinden biri olan tarihi Vaniköy Camii'nde çıkan yangın hepimizi derinden üzmüştür. Camimizi inşallah en kısa sürede yüzlerce yıllık tarihi dokusuna ve aslına uygun şekilde yeniden ayağa kaldırarak gelecek nesillere miras bırakacağız" ifadelerine yer verdi.



İşte Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın o paylaşımı;

BAKAN ERSOY'DAN AÇIKLAMA
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, yanan Vaniköy Camisi'nin en kısa sürede aslına uygun olarak ayağa kaldırılacağını belirtti.

Ersoy, yangında kullanılamaz hale gelen, İstanbul Boğazı'nın sembollerinden tarihi Vaniköy Camisi'ne ilişkin Twitter'dan yaptığı paylaşımda, olayın ilk anından itibaren caminin durumunu yakından takip ettiklerini ifade etti.

Bakan Ersoy, ata yadigarı Vaniköy Camisi'nin Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatları doğrultusunda en kısa sürede aslına uygun olarak ayağa kaldırılacağını kaydetti.