CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu siyasetin diline meze oldu: What is imperialism? Ya da Emperyalizm nedir? İşte emperyalizm budur

Esenler Belediye Başkanı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Tevfik Göksu, "İBB Başkanı, başarısızlığını kapatabilmek için ülkesini batıyı şikayet etme mesaisi harcıyor" diyerek CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu ti'ye alarak eleştirdi. Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız da "What is imperialism? Ya da Emperyalizm nedir? İşte emperyalizm budur" diye tepkisini gösterdi.

Giriş Tarihi 14 Kasım 2020, 19:37 Güncelleme 14 Kasım 2020, 20:10
CHP’li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu siyasetin diline meze oldu: What is imperialism? Ya da Emperyalizm nedir? İşte emperyalizm budur

İÇİNDEKİLER

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun IAPC tarafından düzenlenen 53. Dünya Konferansı'nda İngilizce yaptığı konuşmasında ülkemizi dünyaya şikayet etmesi tepki topladı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN

GÖKSU: İBB BAŞKANI BAŞARISIZLIĞINI KAPATABİLMEK İÇİN ÜLKESİNİ BATIYI ŞİKAYET ETME MESAİSİ HARCIYOR

Esenler Belediye Başkanı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Tevfik Göksu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi.

Göksu; "1,5 yıldır asli görevini unutarak İstanbul'u geriye götüren, başlamış veya bitmekte olan yüzlerce projeyi durduran İBB Başkanı, bu başarısızlığını kapatabilmek için ülkesini batıyı şikayet etme mesaisi harcıyor" dedi.

YILDIZ: İŞTE EMPERYALİZM BUDUR

Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız da; İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu isim vermeden eleştirdi ve "What is imperialism? Ya da Emperyalizm nedir?" diye sordu. Yıldız, Twitter hesabından video paylaştı.

Haydar Ali Yıldız, söz konusu videoda şunları söylüyor:

"Bir tarihçi arkadaşım anlatır. Bir özel üniversitemizde İngilizce tarih dersi alıyorlar. Hoca dersin ortasında bir soru sorar: 'What is imperialism (emperyalizm)' Emperyalizm nedir? Arkadaş işaret eder, 'Bu soruya Türkçe cevap vermek istiyorum' der. 'Ne o What is imperialism?' diyor. 'Yok. Yalnız İngilizce cevap verebilirsiniz' diyor. Arkadaş ısrar ediyor ve 'Yok. Hayır. Ben bu soruya Türkçe cevap istiyorum' diyor. 'Hayır. What is imperialism? İngilizce cevap vereceksiniz' diyor. Arkadaş 'İşte emperyalizm budur' diyor."

Söz konusu videoda; Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Başbakan olduğunuzda diğer ülkelerin başbakanlarıyla hangi dilde konuşacaksınız?" şeklindeki soruya, "Türkçe'yle konuşacağım" şeklinde cevap vermesi de yer alıyor.