Şah pilavı nasıl yapılır? Hangi yöreye ait? Pratik ve lezzetli şah pilavı tarifi!

Azerbaycan Plovu olarak da adlandırılan şah pilavı nasıl yapılır? Adından da anlaşılacağı üzere Azerbaycan yöresine ait bir lezzet olan şah pilavının televizyon kanallarında yayınlanan bir yemek yarışmasında yapılması üzerine izleyiciler tarifini merak ederek araştırmaya başladı. yapmak isteyen ve ayrıntılarını sorgulayan izleyiciler için pratik ve lezzetli şah pilavı tarifini haberimizin içeriğinde bulabilirsiniz.

Giriş Tarihi 13 Kasım 2020, 16:59 Güncelleme 13 Kasım 2020, 16:59
Şah pilavı nasıl yapılır? Hangi yöreye ait? Pratik ve lezzetli şah pilavı tarifi!

İÇİNDEKİLER

Azerbaycan'ın yöresel lezzeti olan Şah pilavının tarifi merak edilerek gündemde sıkça araştırılanlar arasında yer alıyor. Bildiğimiz pilavlardan farklı olan ve içerisine değişik malzemelerin girdiği şah pilavı nasıl yapılır? Sevdiklerinize sunabileceğiniz, tadının damaklarda kalacağı tarifi sizler için derledik. İşte pratik ve lezzetli şah pilavı tarifi

PRATİK VE LEZZETLİ ŞAH PİLAVI TARİFİ

Malzemeler:

800 gram kuşbaşı et veya kuzu eti
1 kilo pirinç veya yasemin pirinci
250 gram kuru kayısı
250 gram kuru üzüm
250 gram kuru erik

2 adet soğan200 gram eritilmiş tereyağı
200 gram haşlanmış kestane veya kestane şekeri
1 çay kaşığı limon tuzu
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı safran

Hamuru için :

600 gram un
60 gram tereyağı
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı tuz

Yapılışı:

Kestaneleri derin bir tencere içerisinde haşlayın. Haşladığınız kestanelerin kabuklarını soyduktan sonra, yağla kavurun. Soğanları rendeleyin, rendelediğiniz soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. Kuzu eti derin bir tencere içerisinde, soğanlarla birlikte kavurun. 2 su bardağı sıcak su ekleyerek kuzu etini haşlayın. Haşlanmış etin suyunu süzün. Kuru malzemeleri (kuru üzüm, kuru erik, kuru kayısı) ayrı bir tencere içerisinde bir kaşık yağ ile kavurun. Derin bir yoğurma kabının içerisinde un ve tereyağını yoğurun. Sırasıyla bütün malzemeler ekleyerek harmanlayın. Hamurları iki eşit parçaya bölün. Pilavı yapacağınız tencereyi yağlayın. Hamurun bir parçasını oklava ile açarak tencerenin dibine yerleştirin. Hamurun diğer küçük parçasını pilavın üstünü kapatın. Büyük bir tencere içerisinde yasemin pirincini haşlayın. Haşladığınız pirinçleri, soğuk suda durulayın. Haşladığınız pirinçleri, limon tuzu ile karıştırın. Pilavı yapmak için hazırladığınız tencerenin tabanına kestaneleri sırasıyla dizin. Kestanelerin üzerini yasemin pirinci ile kaplayın. İkinci kısmına, hazırladığınız etli karışımı yayın. Tekrar yasemin pirinci ile etli karışımı kaplayın. Kayısılı karışımı pilavın üzerine yayın. Kayısılı karışımı kalan pirinç ile kaplayın. Ayırdığınız küçük hamur parçasıyla pilavın üzerini kapatın. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.