Twitter'dan Azerbaycan'a sansür! Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov'un hesabı askıya alındı

Son zamanlarda sansür haberleriyle tepkileri üzerine çeken Twitter bu kez Azerbaycan'a sansür uyguladı. Twitter Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov'un hesabını askıya aldı.

Giriş Tarihi 04 Kasım 2020, 23:40 Güncelleme 05 Kasım 2020, 01:15
Twitter’dan Azerbaycan’a sansür! Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov’un hesabı askıya alındı

İÇİNDEKİLER

Dünyada Facebook, Twitter, gibi sosyal ağlar algı merkezine dönüşürken, bu kez Twitter'ın kendisi operasyonun merkezi oldu.

Geçtiğimiz aylarda Türkiye'de binlerce hesabı askıya alan Twitter bu kez Azerbaycan'a sansür uyguladı.

BAYRAMOV'UN HESABI ASKIYA ALINDI
İşgalci Ermenistan tarafından yayılan yalan haberlere müdahale etmeyen Twitter, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov'un hesabını askıya aldı.

AÇIKLAMA YAPILMADI
Dışişleri Bakanı Bayramov'un paylaşımlarının neden kapatıldığına dair detaylı bilgi bulunmazken, hesap üzerinde ''Hesap kapatılmıştır. Twitter, kurallara uymayan hesapları kapatır.'' ibaresi yer aldı.

Bayramov'un hesabının kapatılmasına, son zamanlarda Ermenistan ile yaşanan çatışmalarla ilgili bazı paylaşımlarının sebep olmuş olabileceği düşünülüyor.

Azerbaycan ordusu, 27 Eylül'de Ermenistan'ın saldırılarına karşı başlattığı operasyonda, Dağlık Karabağ'daki 4 kent merkezi, 3 kasaba ve 200 civarında köy ile bazı önemli tepeleri Ermenistan'ın işgalinden kurtarmıştı.