KYK burs başvurusunda son gün ne zaman? 2020 KYK burs başvuru tarihi uzatıldı mı?

KYK burs başvuru tarihi uzatıldı mı? KYK burs başvuru son gün ne zaman sorusuna yanıt aranıyor. KYK burs başvuruların ne zaman yapılacağına ilişkin arama motorlarında sorgulama yapılıyor. KYK burs, kredi ve yurt başvuruları devam ediyordu. Henüz başvurusunu tamamlamamış üniversite öğrenciler de KYK burs başvurusunun ne zaman biteceğini sorguluyor.

Giriş Tarihi 03 Kasım 2020, 13:27 Güncelleme 03 Kasım 2020, 13:27
KYK burs başvurusunda son gün ne zaman? 2020 KYK burs başvuru tarihi uzatıldı mı?

İÇİNDEKİLER

KYK burs başvuru tarihi uzatıldı mı? KYK burs başvurusu nasıl yapılır? KYK burs başvurularında son günün ne zaman olduğu araştırılıyor. Başvurular E-Devlet üzerinden alınıyordu. İlk açıklanan bilgilerde son başvuru tarihi 3 Kasım olarak belirlenmişti. Peki, KYK burs başvurusu uzatıldı mı?

KYK BURS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Başvuru sırasında öğrencilerin beyan ettiği ekonomik, sosyal ve başarı durumuna ilişkin bilgiler, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından kamu kurumları aracılığıyla teyit edilecek. Yapılan değerlendirme sonucunda mevzuata uygun olan öğrencilere burs ya da öğrenim kredisi tahsis edilecek.

Burs/kredi başvuruları e-Devlet'te yer alan Yükseköğretim Bilgi Sistemi'ne (YÖKSİS) kayıtlı öğrenim bilgilerine göre alınacağı için öğrencilerin YÖKSİS'teki öğrenim bilgilerinin doğru ve eksiksiz olması gerekiyor.

Öğrencileri başvuru sırasında herhangi bir sorun yaşamaması için öncelikle e-Devlet'e girerek okul/bölüm, hazırlık ve kayıt dondurma bilgilerini kontrol etmeleri, bilgilerinde hata olan öğrencilerin üniversitenin öğrenci işleriyle görüşerek durumlarını YÖKSİS üzerinden güncelletmeleri gerekiyor. Hatalı ya da eksik öğrenim bilgisiyle burs-kredi başvurusu yapan öğrencilerin başvuruları beyan etmiş olduğu bilgiler üzerinden değerlendirilecektir.

BURS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

11 adım sürecek olan KYK burs başvuru ekranında ilk adım başvuru bilgileri olacak. Bu adımdaki bazı uyarıları okuyup onaylayacak olan öğrenciler, sonraki aşamaya geçiş yapacak.

İkinci adımda öğrencinin kimlik bilgileri istenecek. Burada kimlikte yer alan bilgilerin eksiksiz bir şekilde girilmesi ya da yanlış varsa düzeltilmesi gerekiyor.

Üçüncü adımda öğrenim bilgileri, dördüncü adımda bilgilendirme mesajı, beşinci adımda adres bilgileri, altıncı adımda, özel durum bilgileri, yedinci adımda aile bilgileri, sekizinci adımda burs ya da kredinin yatırılacağı Ziraat Bankası bilgileri, dokuzuncu adımda Ziraat Bankası ürün başvuru işlemleri, onuncu adımda verilen bilgilerin önizlemesi, son adım olan on birinci adımda ise son işlem gerekecek.

KYK BURS BAŞVURUSU UZATILDI MI?

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı; "Sevgili gençler, sizlerden gelen yoğun talep üzerine GSB Burs ve Öğrenim Kredisi başvuru süresini 8 Kasım'a kadar uzatıyoruz."