Son dakika: İzmir'de okullar tatil olacak mı? Depremin ardından İzmir'de okullar tatil mi?

İzmir'de okullar tatil olacak mı? Bugün saat 14.51'de İzmir'in Seferihisar ilçesi açıklarında 6,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD'dan yapılan son açıklama göre 4 kişi yaşamını yitirdi. İzmir'de eğitim hayatına devam eden öğrenciler bu kapsamda İzmir'de okullar tatil olacak mı sorusuna yanıt aramaya başladı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk okulların durumuyla ilgili önemli bir açıklamada bulundu. Peki, depremin ardından İzmir'de okullar tatil mi? İşte merak edilenler...

Giriş Tarihi 30 Ekim 2020, 17:52 Güncelleme 30 Ekim 2020, 18:06
Son dakika: İzmir’de okullar tatil olacak mı? Depremin ardından İzmir’de okullar tatil mi?

İÇİNDEKİLER

İzmir'de okullar tatil olacak mı? Depremin ardından İzmir'de okullar tatil mi? Bugün saat 14.51'de Ege Denizi'nde, İzmir'in Seferihisar ilçesinin 17 kilometre açığında 6,6 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Depremin ardından vatandaşlar korku dolu anlar yaşadı. Şiddetli deprem sonrası öğrenciler okulların kapatılıp kapatılmadığını merak ediyor. Peki, İzmir'de okullar tatil olacak mı? İşte detaylar...

İZMİR'DE OKULLAR TATİL OLACAK MI?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yaptığı açıklamada "İzmir merkezli deprem sonrası yaşamını yitiren vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Okullarımızla ilgili sıkıntılı bir durum bulunmuyor. Duamız ve çabamız, enkaz altındaki tüm vatandaşlarımıza sağ salim kavuşmak için." ifadelerini kullandı.

6.6 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 14.51'de Ege Denizi'nde, İzmir'in Seferihisar ilçesinin 17 kilometre açığında 6,6 büyüklüğünde deprem kaydedildi.

Depremin 16,54 kilometre derinlikte oluştuğu belirlendi. Deprem sonrası kent genelinde çok sayıda binada hasar oluştu.

Kentte Bayraklı ve Bornova ilçelerinde yüksek katlı bazı binaların yıkıldığına yönelik ihbarlar geldi.

Enkaz altında kalanların kurtarılması için çalışma yürütülüyor. Öte yandan vatandaşlar, ağır hasar gören binaları tahliye etmeye devam ediyor.

4 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

AFAD, depremde 1'i boğulma olmak üzere 4 kişinin hayatını kaybettiğini, 120 kişinin yaralandığını bildirdi.

Başkanlıktan yapılan yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Sağlık Afet Koordinasyon Merkezinden alınan bilgilere göre, 1'i boğulma olmak üzere 4 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 120 vatandaşımız da yaralanmıştır. AFAD Başkanlığı tarafından, bölgede yürütülen çalışmalarda kullanılmak üzere 3 milyon lira acil yardım ödeneği gönderilmiştir. Sakarya, Bursa ve Afyon'dan 3 mobil koordinasyon tırı bölgeye yönlendirilmiştir."

"ENKAZDAN 70 KİŞİ KURTARILDI"

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, 6,6 büyüklüğündeki depremde enkaz altından şu ana kadar 70 civarında kişinin kurtarıldığını bildirdi.

Köşger şu açıklamalarda bulundu:

"İlçelerimizden sıkıntı intikal etmedi, Seferihisar'da kısmi bir tsunami oldu. Orada bir vatandaşımızın yaralandığı bilgisi var. Devlet tüm gücüyle seferber olmuş durumda. Ekiplerimizin ulaşmadığı bir bina yok. Bütün binalara ulaşılmış durumda."

"EN KRİTİK BÖLGE BAYRAKLI, BORNOVA"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, deprem sonrası yoğun bir trafik yaşandığını belirterek şunları söyledi:

"Şu anda derli toplu sağlıklı bir bilgi yok elimizde. Bazı ihbarlar aldık. Yıkılan binalarımız var. Özellikle Bayraklı, Bornova'da. Bunlarla ilgili bilgi almaya çalışıyoruz. Can kaybına dair bir bilgi yok elimizde. Şu an yoldayız. 20'ye yakın binada yıkım ihbarı var. Bayraklı'ya ulaşmaya çalışıyoruz. En kritik bölge Bayraklı, Bornova görülüyor."

DEPREM İSTANBUL VE TRAKYA'DA DA HİSSEDİLDİ

İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamada, "Deprem İstanbul'da da hissedilmiştir. İstanbul'da deprem kaynaklı herhangi bir olumsuzluk şu ana kadar bildirilmemiştir. Başta İzmir olmak üzere, deprem hissedilen tüm il ve ilçelerimize geçmiş olsun." ifadelerine yer verildi.