İYİ Partili Ümit Özdağ'dan Disiplin Kurulu'na sevki sonrası ilk açıklama: Buğra Kavuncu...

İYİ Parti'de başlayan FETÖ krizi sonrası partinin Disiplin Kurulu'na sevk edilen İYİ Parti İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ açıklamalarda bulundu. Özdağ, Buğra Kavuncu'nun FETÖ ilişkisiyle ilgili olarak tatmin edici bir açıklama yapmadığını söyledi.

Giriş Tarihi 30 Ekim 2020, 15:16 Güncelleme 30 Ekim 2020, 15:16
İYİ Partili Ümit Özdağ’dan Disiplin Kurulu’na sevki sonrası ilk açıklama: Buğra Kavuncu...

İÇİNDEKİLER

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ; partisinin kendisini Disiplin Kurulu'na sevkine ilişkin açıklamada bulundu.

ÖZDAĞ: "İL BAŞKANI KAMUOYUNU TATMİN EDECEK BİR AÇIKLAMA YAPAMAMIŞTIR"
Prof. Dr. Ümit Özdağ, disipline sevk edilmesine neden olan konunun katıldığı bir televizyon programında İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'nun Kazakistan'da FETÖ tarafından kurulan bir sivil toplum örgütünün başkan yardımcılığı konusuna açıklık getirmesi istemek olduğunu hatırlatarak, şunları söyledi: "İl Başkanı (Buğra Kavuncu), bu konuda kamuoyunu tatmin edecek bir açıklama yapamamış, bunun yerine mahkemeye verdiği dilekçeden başlayarak, televizyonlarda ve teşkilatlarda bana hakaret etmiştir. Keza, İYİ Parti'nin değişik makamlarındaki yetkilileri, İYİ Parti'nin yüksek menfaatlerini savunacak bir pozisyon alacak ve gerçeği arayacakları yerde, beni suçlamayı tercih etmişlerdir. Genel Merkez ve İYİ Parti grup yetkilileri ne yazık ki yaşanan süreci, Türkiye'de FETÖ ile mücadele konusunda parti programında madde bulunan ve FETÖ sızmaları konusunda en temiz parti olması için başarıyla mücadele ettiğimiz İYİ Parti'yi savunacak şekilde değerlendirmemişlerdir."

Prof. Dr. Ümit Özdağ, şunları söyledi: "Disiplin sürecinde, televizyon programında sorduğum sorunun cevabını verme imkanım olacaktır. Büyük bir bölümü üzerinde daha önce hiçbir kitap yazılmamış alanlarda 26 kitap yazmış, 16 önemli eserin editörlüğünü yapmış, milli güvenliğimiz konusunda onlarca rapor kaleme almış bir akademisyen ve milletvekili olarak, araştırma ve inceleme yapmadan herhangi bir açıklama yapmadığımı ilgili kamuoyu bilmektedir."

ÜMİT ÖZDAĞ'DAN BUĞRA KAVUNCU'YA FETÖCÜ İMASI
Ümit Özdağ, partisinin İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'nun FETÖ'cü Enver Altaylı'nın yeğeni olduğunu hatırlatarak, "Kendisi FETÖ'nün yurt dışındaki en büyük sivil toplum örgütü olan Kazakistan Türk iş adamları derneğinin başkan yardımcılığını yapmış" ifadelerini kullanmıştı.

Ümit Özdağ, Kavuncu'nun bu görevi yıllarca yaptığını, 15 Temmuz'dan sonra devletin bu derneğin kapatılması için başvurduğunu ve derneğin kapatıldığını açıklamıştı.

Özdağ, "Çok net söylüyorum sivil toplum örgütünün eğer başkan yardımcılığını yapıyorsan, öncesinde ve sonrasındaki başkan FETÖ'cüyse, bu arada FETÖ'yle ilgili yıllar boyunca bir tane olumlu ve olumsuz açıklamanız yoksa, sosyal medya hesaplarınız bomboşsa bu şekillendirilmiş demektir. Hayatın normal akışına aykırıdır. Bunun doğru olmadığını düşündüğüm için daha partiye gelmeden önce bu uyarımı yaptım ve tekrarladım. Meral Hanım 'Devlette bilgi yok' dedi, ben de diyorum ki devlet her bilgiyi paylaşmaz. Açık bilgiler var bu bilgilere baktığınızda FETÖ'nün kendi yapılanması içerisinde kendi elemanları dışında kimseyi getirmediğini biliyoruz. Ben ne söylediğini gayet iyi bilerek yıllardan beri terör ve güvenlik konusunda çalışan biriyim" demişti.