VGM burs başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? VGM 2020 ilkokul, ortaokul, lise bursu ne kadar?

1-15 Ekim 2020 tarihleri arasında yapılan Vakıflar Genel Müdürlüğü burs başvurularının ardından sonuçların ne zaman açıklanacağı merak konusu oldu. Burs başvuru sonuçlarının açıklanacağı tarih öğrenciler tarafından araştırılıyor. Bilindiği üzere Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından her yıl belirli dönemlerde burs veriliyor. Peki, VGM burs başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? VGM 2020 ilkokul, ortaokul, lise bursu ne kadar? İşte detaylar...

Giriş Tarihi 29 Ekim 2020, 16:58 Güncelleme 29 Ekim 2020, 16:58
VGM burs başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? VGM 2020 ilkokul, ortaokul, lise bursu ne kadar?

İÇİNDEKİLER

VGM ortaöğretim burs sonuçları, başvuru işlemlerini tamamlayan binlerce öğrenci tarafından merak ediliyor. Vakıflar Genel Müdürlüğü burs başvuruları 1-15 Ekim 2020 tarihleri arasında alındı. Başvuru yapanlar 15 Ekim tarihinden itibaren sonuçların açıklanacağı tarihe odaklandı. Peki, VGM burs sonuçları ne zaman açıklanacak? VGM 2020 ilkokul, ortaokul, lise bursu ne kadar? İşte merak edilenler...

VGM BURS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

VGM burs başvuru sonuçları henüz açıklanmadı. Bir önceki başvurulara göre sonuçların başvuruların tamamlanmasının ardından 1-2 hafta içerisinde açıklanması bekleniyor. Buna göre, 2020-2021 VGM ortaöğrenim burs sonuçlarının önümüzdeki hafta içerisinde erişime açılması bekleniyor. Resmi açıklama geldiğinde haberimizin içeriğinde yer alacak.

2020 VGM BURS MİKTARI NE KADAR?

2020-2021 eğitim yılında; ortaöğrenim öğrencilerine aylık 75,00 TL, yükseköğrenim öğrencilerine aylık 300,00 TL, Türkiye'deki yükseköğretim kurumlarında okuyan yabancı uyruklu öğrencilere ise 600,00 TL burs verilmesi planlanmaktadır.

VGM BURSU NE ZAMAN YATACAK?

Vakıflar Genel Müdürlüğü eğitim yardımları Türkiye'de eğitim gören ihtiyaç sahibi yükseköğrenim ve ortaöğrenim öğrencilerine verilen karşılıksız burslardır. Yükseköğrenim bursu ön lisans ya da lisans programı öğrencilerine bir eğitim yılında 8 ay (Ekim-Mayıs), ortaöğrenim bursu ise ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine bir eğitim yılında 9 ay (Ekim-Haziran) süre ile verilir.

KİMLER ORTAÖĞRENİM BURSUNDAN YARARLANAMAZ?

Kardeşi Vakıflar Genel Müdürlüğü Ortaöğretim Bursundan yararlanmakta olan öğrenciler, Kamu kurumlarından karşılıksız eğitim yardımı ve burs alan öğrenciler ve Vakıflar Genel Müdürlüğünden muhtaç aylığı alan öğrenciler ortaöğrenim bursundan yararlanamazlar. Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı resmi okullarda anasınıfında okuyan öğrencilere ortaöğrenim bursu verilmemekte olup Türk Vatandaşı olmayan öğrenciler de ortaöğrenim bursundan yararlanamaz. Resmi okullarda örgün eğitim görürken burs almaya hak kazanan öğrencilerin özel okula ya da açık öğretim ortaokuluna, açık öğretim lisesine ya da mesleki açık öğretim lisesine geçmeleri halinde bursları kesilir.

VGM BURSU KYK BURSUNA ENGEL Mİ?

Vakıflar Genel Müdürlüğü Yükseköğrenim Bursları, Yükseköğretim Kredi ve Yurtlar Kurumunun (KYK) burs başvuru sonuçlarının açıklamasının ardından açıklanmaktadır. Öğrencinin KYK bursu almaya hak kazanması halinde Vakıflar Genel Müdürlüğü Yükseköğrenim Burs başvurusu iptal edilir. Öğrenim kredisi almaya hak kazanan öğrencilerin ise burs başvuruları değerlendirmeye alınır.