Korona test sonucu kaç günde çıkar? Korona test sonuçları nasıl öğrenilir?

Korona test sonuçları nasıl öğrenilir? Korona test sonucu kaç günde çıkar? Korona virüs vakalarının yükselmesi nedeniyle belirti gösteren vatandaşlar test yaptırıyor. Peki, korona test sonucu kaç günde çıkar? Korona test sonuçları nasıl öğrenilir? Testin tamamlanmasının ardından koronavirüs test sonucunu E-Nabız sistemi üzerinden öğrenebileceksiniz.

Giriş Tarihi 29 Ekim 2020, 15:22 Güncelleme 29 Ekim 2020, 15:22
Korona test sonucu kaç günde çıkar? Korona test sonuçları nasıl öğrenilir?

İÇİNDEKİLER

Korona test sonucu kaç günde çıkar? Korona test sonuçları nasıl öğrenilir? Korona testlerinin kaç günde çıkacağını merak eden vatandaşlar konuyla ilgili arama motorlarında araştırma yapılıyor. Sonuçlar E-Nabız sisteminden öğrenilebiliyor. İşte, korona test sonucu hakkında merak edilen bilgiler!

KORONA TEST SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

Koronavirüs testi sonucu e-Nabız üzerinden öğrenilebiliyor.

e-Nabız sistemine E-Devlet üzerinden E-Devlet şifresi, E-İmza veya Mobil İmzanızı kullanarak T.C. numaranız ile sisteme giriş yapabilirsiniz.

E-Devlet şifreniz yoksa Sağlık Bakanlığına kayıtlı Aile Hekiminize cep telefonu numaranızın kaydını yaptırarak, telefonunuza gelecek kısa mesaj ile size iletilen tek kullanımlık erişim kodunu kullanarak sisteme giriş yapabilirsiniz.

e-Nabız sistemine giriş yaptıktan sonra e-Nabız sisteminde Covit 19 Test Sonuçlarını tıklamanız gerekiyor.

KORONA TEST SONUÇLARI SORGULAMA

KORONA VİRÜS TEST SONUCU KAÇ GÜNDE ÇIKAR?

Sağlık Bakanlığı tarafından uygulanan koronavirüs test sonuçları 1-3 gün içerisinde e nabız sistemi üzerinden açıklanıyor.

Test alınma sırasında size verilecek olan barkod numaranızla ve pasaport numaranızla birlikte ,TC Kimlik Numaranızla Sağlık Bakanlığı'nın e nabız uygulaması ile sonuçlar görüntüleniyor.

Sağlık Bakanlığından yapılan bilgilendirmede, "Koronavirüs testi yaptırmış vatandaşlarımız test sonuçlarına e Nabız uygulamasından ulaşabilir" ifadesine yer verildi.

TEST SONUÇLARINA 3 GÜNDE ULAŞILABİLİYOR

Vatandaşlar, tahlil sonuçlarına ve kronik hastalık raporlarına e-Nabız üzerinden erişebiliyor. Yurtdışına gidecek olan vatandaşlar test sonuç raporlarını Türkçe, İngilizce ya da Almanca olarak indirebiliyorlar.

Ayrıca, hastanelerde Kovid-19 tedavisinde kullanılan ilaçlar hakkında veri bütünlüğünün sağlanabilmesi, tedavi protokollerine yön verecek uygun bir veri havuzunun oluşturulabilmesi amacıyla "e-Nabız Reçetem Sistemi" hayata geçirildi.

Hastaların ve temaslı personelin kullanacağı Kovid-19 ilaçları için reçete düzenlenmesi ve bu reçetelerin hastane eczanelerinden (veya hastane içerisinde gerekli önlemlerin alındığı özel bir bölümden) karşılanması için kurulan sistem ve Halk Sağlığı Yönetim Sistemi ile entegre edildi.