Mübarek Mevlid Kandili'nin anlamı ve önemi nedir?

Mübarek Mevlid Kandili'nin anlamı ve önemi nedir? Müslüman alemini yakından ilgilendiren Mevlid Kandili için geri sayım sona erdi. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in doğum günü olarak bilinen bugünde oruç tutulacak ve ibadet edilecek. 2020 Dini günler içerisinde yer alan bugün 28 Ekim Çarşamba günü idrak edilecek.

Giriş Tarihi 28 Ekim 2020, 08:18 Güncelleme 28 Ekim 2020, 20:35
Mübarek Mevlid Kandili’nin anlamı ve önemi nedir?

İÇİNDEKİLER

İslam aleminin coşkuyla beklediği Mevlid Kandili için geri sayım sona erdi. Duaların kabul olacağı ve bol imanların önem kazanacağı bugünde vatandaşlar oruçlarını da tutmak istiyor. Bu anlamda '' Mevlid Kandili'nde oruç tutulur mu, kaç gün oruç tutulur?'' Sualine arama motorundan cevap aranıyor.

MEVLİD KANDİLİ NEDİR? TIKLA ÖĞREN

MEVLİT KANDİLİ ORUCU NASIL TUTULUR? TIKLA ÖĞREN

UZUN VE KISA RESİMLİ RESİMSİZ MEVLİD KANDİLİ MESAJLARI İÇİN TIKLAYINIZ

MEVLİD KANDİLİ'NDE ORUÇ TUTULUR MU?

Mevlid kandilinde oruç tutulur mu sorusu merak ediliyor. Sizler için derlediğimiz haberimizde hem bu sorunun yanıtını hem de Mevlid kandili ile ilgili bilgileri görebilirsiniz. Mevlid Kandili'nde oruç tutma ibadetinin Kandil öncesi ve sonrasındaki iki gün oruç tutulması yönünde tavsiyeler bulunmaktadır. Dileyenler kandilde oruç tutabilirler. İşte Mevlid kandili ve oruç hakkında bilgiler.

MEVLİD KANDİLİ'NDE KAÇ GÜN ORUÇ TUTULUR?

İslam dünyası Mevlid Kandili için heyecanlı bekleyişini sürdürüyor. Bunun akabinde Mevlid Kandili'nde oruç tutmak ise büyük sevaplar arasında yer alıyor. Haberimizde, Mevlid Kandili'nin önemine ve oruç tutmayla alakalı detaylara erişebilirsiniz.

Dini kaynaklara göre Mevlid Kandili'nde oruç tutulmasına dair herhangi bir bilgi yer almamasına karşın, bu gece, Resulullahın doğum zamanında görülen hâlleri, mucizeleri okumak, dinlemek, öğrenmek çok sevaptır. Bugün veya ertesi gün oruç tutmakta mahzur yoktur. Tutmak sevap olarak nitelendirilebilir.

MEVLİD KANDİLİ'NDE ORUCA NASIL NİYET EDİLİR?

Öncelikle Oruç tutmak için, "Allah rızasını gözeterek oruç tutmaya niyet" etmemiz lazım. Diğer ibadetlerde olduğu gibi oruç ibadetinde de niyet şarttır. Mevlit Kandilinde "Allahım Niyet ettim Rıza-i şerifin için Rebiulevvel ayının yarınına oruc tutmaya" Eğer Ramazandan kazaları varsa şayet "Niyet ettim Allah rızası için tutamadığım Ramazan orucunun kazasını Rebiulevvel ayında tutmaya" diye niyet edilir.

MEVLİD KANDİLİ ÖNEMİ VE ANLAMI NEDİR?

İslam âlimleri mevlid gecesine çok önem vermişlerdir. Mevlid, Türkçe karşılığı ile "doğum zamanı" anlamına gelmektedir. İslam dininin kurucusu Hazreti Muhammed'in doğum gecesi olan Mevlid Kandili, aynı zamanda Hicri takvimde Rebiülevvel ayının 12. gecesidir.

Mevlid, doğum zamanı demektir. Rebî'ul-evvel, ilkbahar demektir. Peygamber efendimiz, nübüvvetten sonra, her yıl, bu geceye ehemmiyet verirdi. Her Peygamberin ümmeti, kendi Peygamberinin doğum gününü bayram yapmıştı. Bugün de, Müslümanların bayramıdır, neşe ve sevinç günüdür.

Âdem aleyhisselam ve her şey, Onun şerefine yaratılmıştır. Arş ve gökler, Cennetler üzerine, mubarek ismi yazılmıştır. Ona Muhammed adını, dedesi Abdülmuttalib koydu. Onun adının yeryüzüne yayılacağını, herkesin Onu medhedeceğini rüyada görmüştü. Muhammed, çok medholunan demektir.

Resulullah efendimiz, mevlid gecelerinde Eshabına ziyafet verir, dünyaya teşrif ettiği ve çocukluğu zamanında olan şeyleri anlatırdı. Hazret-i Ebû Bekir, halife iken, mevlid gecesinde, Eshab-ı kiramı toplayıp, Resulullah efendimizin dünyaya teşrifindeki olağanüstü hâlleri konuşurlardı.