VGM burs başvuru sonuçları ne zaman açıklanır? VGM sonuç sorgulama ekranı erişime açıldı mı?

VGM burs başvuru sonuçları ne zaman açıklanır? VGM burs başvuru sonuçları vatandaşlar tarafından sorgulanıyor. Üniversite ve ortaokul öğrencileri VGM burs başvurusunda bulundu. Başvurular devam ederken başvuru yapan öğrenciler sonuçların ne zaman açıklanacağını merak ediyor. VGM bursu ile üniversite öğrencileri ayda 300 TL burs alabiliyor.

Giriş Tarihi 19 Ekim 2020, 12:52 Güncelleme 19 Ekim 2020, 12:52
VGM burs başvuru sonuçları ne zaman açıklanır? VGM sonuç sorgulama ekranı erişime açıldı mı?

İÇİNDEKİLER

VGM burs başvuru sonuçları ne zaman açıklanır? VGM burs sonuçları için heyecanlı bekleyiş devam ediyor. Her yıl binlerce öğrenci VGM geri ödemesiz burslarından faydalanmak istiyor. Üniversite öğrencileri ve ortaöğretim öğrencileri VGM burs işlemlerini tamamlıyor. Üniversite için başvuru dönemi devam ediyor. Peki, VGM burs başvuru sonuçları ne zaman açıklanır?

VGM BURS BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

Burs başvuru sonuçlarının ne zaman açıklanacağı henüz duyurulmadı. Sonuçlar açıklandığı takdirde haberimizden öğrenebilirsiniz. Geçtiğimiz yıl ortaöğrenim burs başvuru sonuçları 25 Kasım, yükseköğrenim burs başvuru sonuçlar ise 2 Ocak'ta açıklanmıştı.

Yükseköğrenim burs başvuruları ile ilgili yapılan açıklamada, ' Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumundan burs alan öğrencilere Kurumumuzca burs verilmediğinden, "Kurumumuz Burs Başvuru Sonuçları" Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun burs başvuru sonuçlarını açıklamasının ardından duyurulmaktadır. ' denildi.

VGM BURS ÜCRETİ NE KADAR?

2020-2021 eğitim yılında; ortaöğrenim öğrencilerine aylık 75,00 TL, yükseköğrenim öğrencilerine aylık 300,00 TL, Türkiye'deki yükseköğretim kurumlarında okuyan yabancı uyruklu öğrencilere ise 600,00 TL burs verilmesi planlanıyor.

BAŞVURUDA BUNLARA DİKKAT EDİN

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün başvuru süreci ile ilgili uyarıları şöyle: Başvuruların en sağlıklı ve kolay şekilde bilgisayardan yapıldığı unutulmamalıdır. Cep telefonu ya da tabletlerden, cihazların işletim sistemlerinin güncel olmamasından kaynaklanan sorunlar nedeniyle başvuru yapılırken sıkıntı yaşanabilmektedir.

Doğru ve kolay başvuru yapmak için başvuru yapmadan Başvuru Kılavuzları mutlaka okunmalıdır. Başvuru kılavuzlarına başvuru giriş ekranlarından ulaşabilirsiniz.

Başvurularınız başvuru formlarında beyan ettiğiniz bilgilerin ilgili kamu kurumlarından yapılan doğruluk kontrolleri ile değerlendirilmektedir. Beyan edilen bilgilerin hatalı, yanlış ya da gerçeğe aykırı olduğu tespit edildiğinde başvurunuz iptal edileceğinden vermiş olduğunuz bilgilerin doğru ve gerçeğe uygun olması gerekmektedir. Başvuru süreleri içerisinde tekrar tekrar başvuru formuna girerek başvuru formunuzda beyan edilen bilgilerin güncellemeniz/değiştirmeniz mümkündür.

Öğrencinin medeni durumu başvuru değerlendirmelerinde puanlamayı etkilediğinden başvurusunu yapan ve başvuru tarihlerinin son gününe kadar medeni durumu değişen/değişecek olan öğrencilerin başvuru süreleri içerisinde yeni durumuna uygun olacak şekilde başvuru formundaki bilgileri güncellemesi gerekmektedir. Başvuru değerlendirmeleri öğrencinin başvuru tarihlerinin son günündeki durumuna göre yapılacaktır.

Başvuru sürelerinin tamamlanmasının ardından Bölge Müdürlüklerimiz başvurunuzun değerlendirilmesi için belge talebinde bulunabilirler. Bu nedenle başvuruda beyan edilen iletişim bilgileri (adres, cep telefonu, e-posta) güncel ve kullanılıyor olmalıdır. Belge talep edilmesi halinde belirtilen sürelerde belgelerin Bölge Müdürlüklerine iletilmesi gerekmektedir. Aksi takdirde burs başvurunuz iptal edilir.

Başvuru formunda nüfus bilgilerinizi girebileceğiniz ekran açılmıyorsa, internete girdiğiniz yerdeki güvenlik ürünleri/cihazları formlarının açılmasını engelliyor olabilir. Özellikle kamu kurumlarından yapılan başvurularda bu sıkıntı yaşanabilmektedir. Kurumunuzun Bilgi İşlemi ile görüşmek ya da Kurum dışından başvuru yapmak sorunu çözecektir.