Başkan Erdoğan'dan Türk Tabipler Birliği yönetimine sert tepki: Tabip değil terör destekçisi

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Türk Tabipler Birliği yönetimine sert çıktı: Biz bunlara hastalarımızı nasıl teslim edeceğiz? Teröristten bu beklenir mi?

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Ekim 2020 Güncelleme 15 Ekim 2020, 07:00
Başkan Erdoğan’dan Türk Tabipler Birliği yönetimine sert tepki: Tabip değil terör destekçisi

İÇİNDEKİLER

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı'nda önemli mesajlar verdi. Türk Tabipler Birliği Bakanlığı'na Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı'nın getirilmesine tepki gösterdi:

NE zamandan beri terörle iç içe olanlar Türk Tabipler Birliği (TTB) gibi önemli bir kuruluşun başına geçebiliyor? Bunun adı terör örgütlerinin sivil toplum kuruluşlarına el koyması hadisesidir.

BİZ bunlara hastalarımızı nasıl teslim edeceğiz? Nasıl şifa arayacağız? Teröristten bu beklenir mi? TTB içindeki 'Türk' ifadesi zaten bunlara yakışmıyor, onlar zaten nefret ediyor. Bu imtiyazı onlardan almalıyız...

TTB, bunun gibi kimi meslek kuruluşları açıkça Anayasa'ya aykırı faaliyet içindedir. Her şeyden önce bu meslek kuruluşlarının yönetimi, söz konusu meslek mensuplarının tamamını temsil etmekten uzaktır.

ÇOKLU BARO SİSTEMİ'NDE yapıldığı gibi aynı çalışmayı TTB ve diğer meslek odalarında da yapmak durumundayız. Cumhur İttifakı olarak da çalışmayı başarılı şekilde sürdüreceğimize inanıyorum.

ERDOĞAN PUTİN İLE GÖRÜŞTÜ
Başkan Erdoğan, Rus lider Putin ile konuştu. Erdoğan, Azerbaycan topraklarına saldırarak yeni bir kriz çıkaran Ermenistan'ın yaklaşık 30 yıldır süren işgalini kalıcı hale getirmeye çalıştığını belirtti. Türkiye'nin bu meselenin kalıcı bir çözüme kavuşturulmasından yana olduğunu ifade etti.



ERMENİSTAN'DA RUS SİLAHI
Başkan Erdoğan, Azerbaycan'a destek olacaklarını söyledi. "ABD-Rusya-Fransa, oyalama taktiğiyle bu işi geçiştiriyor. 30 yıldır bir müzakere sürer mi? Biz Azeri kardeşlerimize her türlü desteği vermeye varız. Siz Rusya'dan, Fransa'dan Ermenistan'a gelen silahları neden konuşmuyorsunuz?" dedi.