Kariye Camii nerede? Kariye Camii nasıl gidilir?

Kariye Camii nerede? Kariye Camii nasıl gidilir? 75 yıl sonra Kariye’de ilk namaz kılınacak! Cumhurbaşkanlığı Kararı ile yeniden ibadete açılması kararlaştırılan Kariye Camii’nde ilk namaz, 30 Ekim Cuma günü kılınacak. Peki, Kariye Camii nerede? Kariye Camii nasıl gidilir? Yanıtı haberimizde…

Giriş Tarihi 14 Ekim 2020, 10:24 Güncelleme 24 Ekim 2020, 12:01
Kariye Camii nerede? Kariye Camii nasıl gidilir?

İÇİNDEKİLER

Kariye Camii nasıl gidilir? Kariye Camii nerede? Resmi Gazete'de 21 Ağustos'ta yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile Kariye Camii'nin statüsü değiştirildi. Kariye Camii'nde 75 yıl sonra ilk Cuma namazı 30 Ekim günü kılınacak. Peki, Kariye Camii nerede?

KARİYE CAMİİ NEREDE?

Ulaşım kolaylığı olması sebebi ile turistlerin uğrak mekânı olan Kariye Müzesi, İstanbul'un Edirnekapı semtimde yer almaktadır.

KARİYE CAMİİ NASIL GİDİLİR?

Anadolu yakasından gelenler için

Kadıköy'den Eminönü vapuruna bininiz. Eminönü otobüs duraklarından 31E, 32, 336E, 36KE, 37E numaralı otobüslerden birine binerek Edirnekapı durağında indiğinizde Kariye Müzesi'ne ulaşabilirsiniz.

Avrupa yakasından gelenler için

Beylikdüzü, Büyükçekmece, Avcılar, Küçükçekmece, Bahçelievler taraflarından geliyorsanız herhangi bir Metrobüs istasyonundan metrobüs ile Edirnekapı durağında inerek üst geçitten sağ taraftan çıkarak 5 dakikalık bir yürüyüş ile Kariye Müzesi'ne ulaşabilirsiniz.

Öte yandan bu bölgeden birçok farklı minibüs ve otobüs seferleri de bulunmaktadır.