KKTC'de pazar günkü seçim öncesinde Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın Maraş sözleri tepki çekti

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde pazar günü cumhurbaşkanlığı seçimi yapılacak. Halk, sandığa giderek cumhurbaşkanını seçecek. Seçim öncesinde Maraş'ın açılmasına tepki gösteren şu anki Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı "Yapılanlar demokrasi adına yüz karasıdır, seçimlere doğrudan müdahalenin devamıdır." sözleriyle eleştiri oklarının hedefi oldu.

Giriş Tarihi 09 Ekim 2020, 15:44 Güncelleme 09 Ekim 2020, 15:55
KKTC’de pazar günkü seçim öncesinde Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın Maraş sözleri tepki çekti

İÇİNDEKİLER

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde halk 11 Ekim pazar günü sandığa giderek cumhurbaşkanını seçecek. Seçimler öncesinde dün de bugüne kadar Kapalı Maraş olarak bilinen bölge halkın kullanımına açıldı. Ancak bu durum şu anki Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'yı rahatsız etmiş gibi duruyor. Üstelik bu Akıncı'nın ilk çıkışı da değil.

"YAPILANLAR DEMOKRASİ ADINA YÜZ KARASI"
Akıncı dün yaptığı açıklamada Maraş'ın açılmasını Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin önemli bir kazanımı olarak görmek yerine karşı çıkarak "Yapılanlar demokrasi adına yüz karasıdır, seçimlere doğrudan müdahalenin devamıdır. Biz Maraş konusunda çözüme katkı sağlayacak bir siyaset izlenmesi gerektiğini, bunun da halkın yetkilendireceği Cumhurbaşkanı nezdinde yapılması gerektiğini söylüyoruz" ifadelerini kullandı.

AKINCI'NIN İLK VUKUATI DEĞİL

Bu sözler Mustafa Akıncı'nın ilk vukuatı da değil. KKTC'nin Cumhurbaşkanı 2017 yılının başında yaptığı açıklamada da "Kıbrıs'ta çözüm istiyorsak bizim Rumlardan aldığımız topraklardan hepsini de değil, bir miktarını iade etmemiz lazım. Bu ya bir gerginlik vesilesi olacak ya da işbirliği olacak. Bu sayıda askerin orada bulunmasına gerek yok, bir çözüm istiyorsak" diye konuşmuştu.

ELEŞTİRİ OKLARININ HEDEFİNDE
Mustafa Akıncı'ya Maraş konusunda söyledikleri ve 3,5 yıl önce söyledikleri de hatırlatılarak sosyal medyada tepki gösterildi.

O tepkilerden bazıları şunlar:

-Mustafa Akıncı, Rum gibi konuşmasına rağmen Pontusçu bile olamayacak kadar alçaktır. Komitacılık bile bir ülkü barındırır içinde. Bu hertifte o bile yok. Olsa olsa İngiliz Muharipleri soyundan olur. Çünkü en haysiyetsiz sıfatı onlara yakışır.

KKTC'nin mevcut Cumhurbaşkanı ve bu hafta sonu yapılacak seçimlerde de yine cumhurbaşkanı adayı olan Mustafa Akıncı "Kıbrıs'ta çözüm istiyorsak bizim Rumlardan aldığımız topraklardan hepsini değil de bir miktarını iade etmemiz lazım." Hırsız içeriden olunca kapı kilit tutmaz.

-"KKTC'nin topraklarının bir kısmını Rumlara vermek lazım" diyen mevcut KKTC Cumhurbaşkanlığı koltuğunu işgal eden vatan haini Mustafa Akıncı'nın seçime girmemesi için ülke anayasasında cezai madde yok mı? Bu hain hemen vatana ihanetten tutuklanmalı.

-KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı adeta Rumların temsilcisi gibi konuşuyor. Bunlar nasıl sözler? Bu zamana kadar oturduğun o kutlu makamdan utan be adam!

-İlmek ilmek kanımıza işlediğimiz Yavru Vatan topraklarını değil bir kısmını bir karışını bile Rumların sülalesi alamaz Mustafa Akıncı Bey. Yiyorsa alsınlar.