Hatay son dakika: Hatay yangın son durum nedir? Hatay yangını nerelere yayıldı?

Hatay son dakika yangın gelişmesi! Hatay yangın son durum nedir? Hatay yangın nerelere yayıldı? Hatay’ın Belen ilçesinde çıkan ve 2 ilçeye daha yayılan orman yangını yerleşim yerlerine sıçradı. Yangına havadan ve karadan müdahale ediliyor. Bazı yerleşim yerleri emniyet güçleri tarafından tedbir amaçlı tahliye edildi. İşte Hatay yangın son durum!

Giriş Tarihi:
Hatay son dakika: Hatay yangın son durum nedir? Hatay yangını nerelere yayıldı?

Hatay yangın son durum nedir? Hatay son dakika gelişmesi! Hatay yangını nerelere yayıldı? Hatay'da etkili olan yangın nedeniyle bazı yerleşim yerlerinin boşaltıldığı öğrenildi. Orman yangını yerleşim yerlerine sıçrarken yangına müdahale devam ediyor. İşte, Hatay yangın son durum!

HATAY YANGIN SON DURUM NEDİR?

Hatay'ın İskenderun ve Belen ilçeleri sınırındaki Sarımazı Mahallesi'nde, yerleşim yerlerine yakın alanda trafo patlaması nedeniyle yangın çıktı. Yangında dumandan etkilenenlere sağlık ekipleri müdahalede bulundu.

Yangın, saat 10.00 sıralarında Sarımazı Mahallesi TOKİ ve İssume bölgesi arasındaki yerleşim yerlerine yakın bölgede çıktı. Rüzgarın da etkisiyle büyüyen yangın için ihbar üzerine bölgeye çok sayıda polis, itfaiye ve orman bölge müdürlüğü ekibi sevk edildi. Dumandan etkilenenlere, sağlık ekipleri tarafından müdahalede bulunuldu.

YANGIN TRAFODAN ÇIKMIŞ

Hatay Valiliği, yangının trafo patlaması nedeniyle meydana geldiğini açıkladı. Açıklamada, "9 Ekim 2020 Cuma günü saat 10.00 sıralarında İskenderun ve Belen İlçelerimiz arasında bulunan Sarımazı Mahallesi TOKİ ve İssume bölgesi arasındaki yerleşim yerlerine yakın ormanlık alanda trafo patlaması sonucu meydana gelen orman yangınına uçak, helikopter, arazöz ve dozerle birlikte müdahale ekipler tarafından yapılmakta olup, şiddetli rüzgarlarında etkisi ile büyüyen yangını kontrol altına alma çalışmaları devam etmektedir.

Risk altındaki yerleşim yerlerinde tahliye işlemleri başlatılmıştır. Şiddetli rüzgarın etkisiyle havadan müdahalede zorluklar çekilen yangını, en kısa sürede kontrol altına almak için yangın söndürme çalışmaları hızla devam etmektedir. Valiliğimiz tarafından gelişmeler hakkında kamuoyuna bilgi verilecektir" denildi.

İKAMETLERİ BOŞALTIN ANONSU

Hatay'ın İskenderun-Belen ilçeleri sınırındaki Sarımazı Mahallesi'nde yerleşim yerlerine yakın bir alanda çıkan yangını söndürme çalışmaları sürerken, polis ekipleri ikametlerin boşaltılması ve araçların kaldırılması yönünde anonslar yaptı. Araçlarına binen vatandaşlar, yangın bölgesinden uzaklaştı.