ABD'ye gitmek isteyenler dikkat! Green Card başvuru nasıl yapılır? Green Card başvuru ücreti ne kadar?

2021 Green Card başvuru nasıl yapılır? ABD Green Card başvurusu nsaıl yapılır? ABD'de yaşama hayalleri kuran vatandaşlar her yıl Green Card çekilişlerini yakından takip ediyor. 1990 yılından beri göçmenlik vizesi DV Lottery adıyla veriliyor. Evli, bekar, çalışan, öğrenci, işsiz durumu ne olursa olsun Green Card çekilişine başvurma hakkınız bulunuyor. Merakla beklenen 2021 – 2022 başvuru dönemi başladı. Peki, Green Card başvuru nasıl yapılır?

Giriş Tarihi 09 Ekim 2020, 11:52 Güncelleme 09 Ekim 2020, 11:53
ABD’ye gitmek isteyenler dikkat! Green Card başvuru nasıl yapılır? Green Card başvuru ücreti ne kadar?

İÇİNDEKİLER

Green Card başvuru nasıl yapılır? ABD'de yaşama hayalleri kuran vatandaşların başvurduğu Green Card çekilişleri her yıl yapılıyor. Türkçe karşılığı Yeşil Kart olan bu belge, DV Lottery isimli bir çekilişle kuraya başvuran kişilere veriliyor. Çekilişlerde ismi çıkan ABD vatandaşı olmayan yabancılar, eşleri ve çocuklarıyla yerleşme hakkı kazanıyor. Peki, Green Card başvuru ücreti var mı? 2021 Green Card başvuru nasıl yapılır? Her başvuru sahibi, DV programının gerekliliği olan eğitim ve/veya meslek koşullarını yerine getirmelidir. İşte, Green Card başvurusuyla ilgili tüm detaylar…

Green Card başvuru tarihleri belli oldu mu?

Green Card başvuru tarihleri bu yıl 7 Ekim - 10 Kasım tarihleri arasında alınacak.

GREEN CARD NEDİR?

Green Card İngilizce bir kelimedir. Türkçe karşılığı Yeşil Kart olan bu belge, Amerikan Hükümeti'nin 1990 yılınından beri göçmenlik vizesi DV Lottery adı altında her yıl bir defa yaptığı bir çekiliş ile, ABD vatandaşı olmayan yabancılara, eşlerine ve onların 21 yaş altı çocuklarına ömür boyu ABD'de yaşama, yerleşme ve çalışma hakkı sağlayan bir belgedir.

BAŞVURU ŞARTLARI

Green Card başvuru şartları şu şekildedir:

Türkiye' de doğmuş olmanız gerekmektedir. Gerekli görülen mesleki tecrübeye sahip olmanız ya da en az lise mezunu olmanız gerekir.
Green Card çekilişine resmi site üzerinden bireysel başvuru yapmak ücretsizdir. Sizden para talep edilmesi durumunda buna inanmayın.

Her başvuru sahibi, DV programının gerekliliği olan eğitim ve/veya meslek koşullarını aşağıdaki şekilde yerine getirmelidir:

En az lise veya dengi bir eğitim görmüş olmak, ki bu koşul 12 yıllık resmi ilk, orta ve lise eğitiminin başarılı bir şekilde tamamlanmış olmasını gerektirir; VEYA  Son 5 (beş) yıl içinde en az (2) iki yıllık bir eğitim, deneyim veya uzmanlık gerektiren bir işte 2 (iki) yıllık bir iş deneyimine sahip olmak. Dışişleri Bakanlığı iş deneyiminin yeterliğini belirlemek için Birleşik Devletler Çalışma Bakanlığı'nın O*Net Online (https://www.onetonline.org) veri tabanını kullanacaktır.

EN UFAK HATADA...

İngilizce olan başvuru sisteminde yapacağınız en ufak bir hata diskalifiye olmanıza sebep olacaktır. Formların yanlış doldurulması sebebi ile her yıl Türkiye'den yapılan başvuruların yaklaşık %20 kadarı kabul edilmektedir. Form doldurma sırasında yapılan hatalar sebebi ile de bu sayının %30'u green card çekilişinde çıksa bile evrak tesliminde elenmektedir.

BAŞVURU EVRAKLARI

Green Card başvurusu yapmak için aşağıdaki evraklar gerekir:

Taranmış Nüfus cüzdanı fotokopisi
Dijital olarak çekilmiş ve kaydedilmiş biyometrik fotoğraf - Taranmış olmamalıdır (50X50 mm boyutlarında, güncel, arka fon beyaz, gözlüksüz)
Evliyseniz eşinizin ve varsa 21 yaşından küçük tüm çocuklarınızın dijital olarak çekilmiş ve kaydedilmiş biyometrik fotoğrafı - Taranmış olmamalıdır (50X50 mm boyutlarında, güncel, arka fon beyaz)
Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği (Anne ,baba ve çocukların bilgilerini içermelidir.)
İkametgah Belgesi
Mezuniyet Belgesi

BAŞVURU TARİHLERİ VE SAYFASI

Aşağıdaki bağlantıya tıklayarak Green Card başvuru sayfasına ulaşabilir ve başvuru işlemlerinizi yapabilirsiniz.

GREEN CARD BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ

Green Card Sonuçları Nasıl Öğrenilir?

Green Card başvurunuzu yaptınız ve sonucunu merak ediyorsunuz. Öncelikle green card başvuru sonuçları green card başvurusunu yaptığınız web sitesinde açıklanıyor ve genelde her yıl yaz dönemine doğru (Mayıs-Haziran gibi ) açıklanıyor.

https://www.dvlottery.state.gov/ Web sitesinden başvuru sonucunu görebilirsiniz.