MHP lideri Bahçeli "kapatılsın" demişti... Türk Tabipleri Birliği'nin yeni yönetimi terör yuvası gibi

'Terör örgütü propagandası yapmak' suçundan hapis cezasına çarptırılan Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, Türk Tabipleri Birliği'nin (TBB) başkanı oldu. TBB'nin Merkez Konseyi 2'nci Başkanlığı'na ise OHAL Yasası’nı eleştirip, KHK’ların milli güvenliğe tehdit oluşturduğunu savunan Ali İhsan Ökten getirildi. 23 tabip odası ve derneği Fincancı'nın başkan seçilmesine tepki gösterdi. Yapılan açıklamada, "Sadece seçilmiş olmak kimseye meşruiyet kazandırmaz. Bu nedenle, mevcut Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi Başkanı Fincancı'nın bizleri temsil etmediğini ilan ediyoruz" denildi. MHP lideri Bahçeli, "Türk Tabipleri Birliği, bugünkü hassas dönemde, insan ve toplum sağlığı hakkında asılsız şaibe ve şüpheleri körüklemektedir. Bu nedenle sadece adında Türk bulunan Tabipler Birliği derhal ve gecikmeksizin kapatılmalıdır." ifadesini kullanmıştı.

Giriş Tarihi 06 Ekim 2020, 12:23 Güncelleme 06 Ekim 2020, 13:04
MHP lideri Bahçeli kapatılsın demişti...  Türk Tabipleri Birliği’nin yeni yönetimi terör yuvası gibi

İÇİNDEKİLER

Koronavirüs salgını yaşanırken sosyal medya üzerinden her gün yaptıkları provokatif açıklamalar yapan, konumunu siyasi bir araç olarak kullanan Türk Tabipleri Birliği'nde yeni bir skandal patlak verdi. Terör örgütü propagandası yapmak' suçundan hapse çarptırılan Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, TTB'nin başkanı seçildi.



KANDİL'İN BÜROSU GİBİ

Yenişafak'ya yer alan habere göre Merkez Konseyi 2. Başkanlığına, OHAL Yasası'nı eleştirip, KHK'ların milli güvenliğe tehdit olduğunu savunan Ali İhsan Ökten getirilirken, KHK ile meslekten atılan FETÖ'cülere sahip çıkan Vedat Bulut Genel Sekreter seçildi. DHKP-c'li Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın tahliyesini isteyen Onur Naci Karahancı ve 'Savaş bir halk sağlığı sorunudur' başlıklı PKK yanlısı bildiriye sahip çıkan Halis Yerlikaya Merkez Konsey Üyesi oldu. Terör yanlısı ihanet bildirisine imza atan İbrahim Akkurt ise Muhasip Üye yapıldı.



TABİP ODASI VER DERNEKLERDEN FİNCANCIYA TEPKİ: BİZİ TEMSİL ETMİYOR

23 tabip odası ve derneği, Fincancı'nın başkan seçilmesine tepki gösterdi. Yapılan yazılı açıklamada, "Sadece seçilmiş olmak kimseye meşruiyet kazandırmaz; meşruiyet liyakati de gerektirir. Bu nedenle, mevcut Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi ve Başkanı'nın bizleri temsil etmediğini ve kendileriyle mücadelemizin demokratik olarak süreceğini meslektaşlarımıza ve kamuoyuna ilan ediyoruz" ifadelerine yer verildi.



MHP LİDERİ BAHÇELİ 'TBB KAPATILSIN' DEMİŞTİ

MHP lideri Devlet Bahçeli, daha önce yaptığı açıklamada TBB'nin derhal kapatılması gerektiğini söylemişti.

Kötü niyetli bir kampanyanın devamlı mesafe aldığını belirten Bahçeli, "Türk Tabipleri Birliği, bugünkü hassas dönemde, insan ve toplum sağlığı hakkında asılsız şaibe ve şüpheleri körüklemektedir. Bu nedenle sadece adında Türk bulunan Tabipler Birliği derhal ve gecikmeksizin kapatılmalıdır." ifadesini kullanmıştı.


HİLAL KAPLAN'DAN ÇARPICI İFADELER
Sabah Gazetesi yazarı Hilal Kaplan da bugünkü köşesinde TTB meselesine yer verdi. Kaplan'ın yazısı şu şekilde:



Sene 2015. Bir haber başlığı: "PKK'lıların öldürdüğü doktor, sessizce toprağa verildi."
Hendek terörünün devam ettiği günlerde, PKK'lı teröristler Diyarbakır'da Kulp-Lice arasındaki yolu kesmişler ve aracındaki Doktor Abdullah Biroğul'u insafsızca katletmişlerdi. Kulp Toplum Sağlığı Merkezi'nde çalışan 26 yaşındaki bu gencecik doktorun arabası taranarak hunharca öldürülmesi toplumun tüm kesimlerinden tepki toplamıştı. Tepkisini PKK'nın adını anmaktan imtina ederek, terör değil "şiddet ortamı" gibi dolambaçlı yollardan ifade eden tek kurum vardı: O da "Türk Tabipleri Birliği" idi. Kuruluş amacı itibariyle birinci görevi, doktorların hakkını savunmak olan birlik, bir doktorun yaşam hakkını savunmak yerine katilin ismini gizlemeye çalışmakla, ölümüne "şiddet ortamı" gibi bahaneler bulmakla meşgul olmuştu. Ailesi de Diyarbakır'da yaşayan merhum doktor, PKK'nın baskısı devam ettiği için işte sessiz sedasız toprağa verilmişti. TTB, teröre karşı aynı korumacı tavrı Şemdinli Devlet Hastanesi PKK tarafından bombalandığında ya da hizmet vermeye giden ambulanslar içindeki sağlık ekipleri ile birlikte hedef alındığında da göstermişti. Türkiye'nin pek çok ilinden, TTB'nin bu ahlâksız ve ikircikli tavrına tepkiler geldi. Örneğin Tıp Kurumu Genel Sekreteri Ali Rıza Üçer açıklamasında şöyle dedi: "PKK bir meslektaşımızı öldürüyor ve hekimlerin çatı örgütü, PKK'yı kınayamıyor! TTB Cumhuriyetimizin temel değerlerine ve ulusal bütünlüğümüze aykırı bir tutum içindedir. Hekimlerin büyük çoğunluğu Cumhuriyetin temel değerlerini savunur. Ama ne yazık ki TTB bu kitleye yabancılaşmıştır ve PKK'yı kınayamamaktadır." Ayrıca İzmir'den, Denizli'den, Kayseri'den doktor birlikleri de farklı dönemlerde TTB'nin terör sevici tavrına tepkisini gösterdi. Şimdi sorarım size: Özelde çalışan tüm doktorların yasal olarak aidat ödemek mecburiyetinde kaldığı bu kurumun sorgulanmasından daha doğal ne olabilir?

YAZININ TAMAMI İÇİN TIKLAYIN