Gardaş Azerbaycan'dan ağır darbe yiyen Ermeni Paşinyan ve akıl hocaları ateşkes istemek zorunda kaldı

Ermenistan, Karabağ savaşını başlattı. Fakat Azerbaycan, Ermeni ordusunu dağıttı. Gardaştan ağır darbe yiyen Paşinyan ve akıl hocaları ateşkes istemek zorunda kaldı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Ekim 2020 Güncelleme 03 Ekim 2020, 07:00
Gardaş Azerbaycan’dan ağır darbe yiyen Ermeni Paşinyan ve akıl hocaları ateşkes istemek zorunda kaldı

İÇİNDEKİLER

Çatışmaların 6. gününde Ermenistan hezimete uğradı. Askerleri silahlarını bırakıp kaçtı. Azeri ordusu Cebrail-Fuzuli hattı ile Murov Dağı ve Ağdere'yi işgalden kurtarmayı başardı.



Soykırım yalanına da kimse inanmadı. Ankara, "Sonuna kadar kardeşlerimizin yanındayız" açıklamasını yaptı. Ermeni lider çaresiz kaldı: Ateşkes istiyoruz...


PERİŞYAN
Eli kanlı Başbakan Paşinyan, paniğe kapıldı. Ülkemizi bir kez daha soykırımla suçladı. Operasyonlarda 1.2 milyar dolarlık silah ve mühimmatının imha edildiği ortaya çıktı.

Azerbaycan, Ermenistan'ın işgal ettiği toprakları geri almak için operasyon başlattı. Yedinci gününe giren operasyonlarda, Ermenistan büyük yenilgi aldı. Paniğe kapılan Ermenistan Başbakanı Paşinyan, Fransız Le Figaro gazetesine verdiği röportajda bir kez daha 'yardım' çağrısı yaptı.

Azerbaycan'a destek veren Türkiye'yi hedef aldı. Sivilleri katleden katil başbakan, ülkemizi soykırımla suçladı! Öte yandan Azerbaycan'ın gece boyu süren operasyonları ile Madagiz etrafındaki stratejik tepeler, Ermenistan işgalinden kurtarıldı. Ermenistan Dışişleri Bakanlığı, ateşkes çağrısı yaptı!



Azerbaycan ordusu, Ermenistan'a ait 193. Özel kuvvetler birliğine ait karargahın ele geçirdi. Altı günlük çatışmada Ermenistan'a ait 1.2 milyar dolarlık askeri teçhizat imha edildi.


HER ŞEYE FRANSIZ
Fransa Cumhurbaşkanı Macron, "Türkiye, Karabağ'a asker gönderdi" dedi. Dış siyasetteki başarısız tutumu, Fransızlar'ı da usandırdı. Anketlerde Macron'a güveninin azaldığı ortaya çıktı.