Koronavirüsün yeni belirtileri ortaya çıktı! Her 10 kişiden 9'unda görülüyor! Koronavirüs belirtileri nelerdir?

İlk olarak Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve giderek yayılan yeni tip koronavirüs şu ana kadar 34 milyona yakın kişiye bulaştı. Koronavirüs nedeniyle ölenlerin sayısı ise 1 milyonu aştı. Damlacık ile bulaşan koronavirüsün yeni bir belirtisi daha ortaya çıktı. Bilim insanlarının yaptığı son araştırmada her 10 koronavirüs hastasından 9’u bu etkileri yaşıyor. İşte detaylar…

Giriş Tarihi 01 Ekim 2020, 09:03 Güncelleme 01 Ekim 2020, 09:05
Koronavirüsün yeni belirtileri ortaya çıktı! Her 10 kişiden 9’unda görülüyor! Koronavirüs belirtileri nelerdir?

İÇİNDEKİLER

Güney Kore'de yapılan araştırmaya göre, her 10 koronavirüs hastasından 9'u, hastalıktan kurtulduktan sonra yorgunluk, psikolojik sorunlar, koku ve tat kaybı gibi yan etkiler yaşamaya devam ediyor.

Araştırma, küresel ekonomiyi harap eden, sağlık sistemlerinde aşırı baskı yaratan ve insanların yaşam biçimini değiştiren koronavirüs salgınında, küresel can kaybı sayısının bir milyonu aşmasının ardından geldi.

HASTALIĞI YENENLERİN YÜZDE 91'İNİ ETKİLİYOR
NTV'nin haberine göre; Kore Hastalık Kontrol ve Önleme Ajansı (KDCA) yetkilisi Kwon Jun-wook, 965 iyileşmiş koronavirüs hastasıyla yapılan çevrimiçi bir ankette, katılımcıların 879'unun (% 91,1'i) hastalığın en az bir yan etkisine uzun süre boyunca maruz kaldığını belirttiğini açıkladı.

EN SIK GÖRÜLENİ YORGUNLUK
Kwon, yorgunluğun yüzde 26,2 okuma ile en yaygın yan etki olduğunu, onu yüzde 24,6 ile konsantrasyon bozukluğunun izlediğini söyledi. Diğer yan etkiler arasında ise psikolojik veya zihinsel yan etkiler ile tat ve koku kaybı yer alıyor.

16 KURULUŞLA YAN ETKİ ANALİZİ ÇALIŞMASI
Bununla birlikte Güney Kore, iyileşen hastaların yaşadığı yan etkilere ilişkin BT taramalarının analiz edildiği 16 tıbbi kuruluşla farklı bir çalışma yürütüyor.

Çalışmanın sonuçlarının önümüzdeki ay yayınlanması bekleniyor.

GÜNEY KORE'DE KORONAVİRÜS VAKALARI
Güney Kore'de şu ana kadar koronavirüs kaynaklı 413 ölüm ve 28 bin 812 vaka bildirildi.

KORONAVİRÜS BELİRTİLERİ NELERDİR?
COVID-19, farklı kişileri farklı şekillerde etkilemektedir. Enfekte kişilerin çoğu, hafif ila orta düzeyde semptomlar geliştirmekte ve hastaneye kaldırılmadan iyileşmektedir.

EN YAYGIN SEMPTOMLAR:
Ateş

Kuru öksürük

Yorgunluk

DAHA SEYREK GÖRÜLEN SEMPTOMLAR:

Ağrı ve sızı

Boğaz ağrısı

İshal

Konjunktivit

Baş ağrı

Tat alma veya koku duyusunun kaybı

Ciltte döküntü ya da el veya ayak parmaklarında renk değişimi

CİDDİ SEMPTOMLAR:
Solunum güçlüğü veya nefes darlığı

Göğüs ağrısı veya göğüste baskı

Konuşma veya hareket kaybı

Ciddi semptomlar gösteriyorsanız derhal tıbbi yardım alın. Doktorunuzu veya sağlık tesisini ziyaret etmeden önce mutlaka telefonla arayın.

Hafif semptomlar gösteren ve başka bir sağlık sorunu olmayan kişiler, tedavi sürecini evde geçirmelidir.

Virüsle enfekte olan kişiler ortalama 5-6 gün içinde semptomları göstermeye başlar. Bununla birlikte, bu süre 14 günü bulabilir.