YDS kaç dakika sürecek? YDS saat kaçta başlayacak kaçta bitecek?

27 Eylül Pazar günü yapılacak Yabancı Dil Sınavı (YDS) için adaylar hazırlıklarını tamamladı. Sınavda başarılı olmak için ter dökecek adaylar YDS saatlerini merak ediyor. Peki, YDS saat kaçta başlayacak kaçta bitecek? YDS kaç dakika sürecek? 2020 YDS sınavında 4 yanlış 1 doğruyu götürmeyecek. Adaylara kalem ve silgi ÖSYM tarafından verilecek.

Giriş Tarihi 26 Eylül 2020, 17:04 Güncelleme 26 Eylül 2020, 17:05
YDS kaç dakika sürecek? YDS saat kaçta başlayacak kaçta bitecek?

İÇİNDEKİLER

YDS saat kaçta başlayacak kaçta bitecek? YDS kaç dakika sürecek? 27 Eylül Pazar günü yapılacak YDS sınavı öncesinde sınavla ilgili bilgiler adaylar tarafından araştırılıyor. ÖSYM'den sınav saatleriyle ilgili adaylara uyarı geldi. Peki, YDS saat kaçta başlayacak? 2020 YDS kaç dakika sürecek? İşte yanıtı!

YDS SAAT KAÇTA BAŞLAYACAK?

27 Eylül Pazar günü gerçekleştirilecek olan YDS saat 10.15'te başlayacak. Adaylar sınav binasına saat 10.00 itibarıyla alınmayacaklar.

YDS sınav süresi ise 180 dakika olarak belirlendi. Adaylar 180 dakika içerisinde 80 soruyu yanıtlayacaklar.

SINAVA GİRİŞTE GEREKLİ BELGELER!

Adayların, sınava giriş belgesinin yanı sıra nüfus cüzdanı, T.C. kimlik kartı veya geçerlilik süresi dolmamış pasaportlarını yanlarında bulundurmaları gerekecek. Bunların dışında Türk vatandaşlığından izinle ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait pembe veya mavi kartlar, pasaportları bulunmayan KKTC vatandaşlarının fotoğraflı ve kimlik numaralı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti kimlik kartı da kimlik belgesi olarak kabul edilecek.

YDS NEDİR?

Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS), Yüksek Öğretim Kurulu'nun (YÖK) talimatı ile Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından merkezi olarak yapılan ve ÜDS, KPDS, ve KPSS Yabancı Dil sınavlarının kaldırılmasının ardından bu sınavların yerini alan yabancı dil sınavıdır. YDS'de, yabancı dil bilgisini gramer, okuma, anlama ve kelime bilgisi açısından ölçen çoktan seçmeli test yöntemi uygulanır.

YDS sınavı senede 3 kez yapılmaktadır. İlk sınav "İlkbahar YDS Sınavı" (YDS/1), ikinci sınav ise "Sonbahar YDS Sınavı" (YDS/2), üçüncü sınav "Kış YDS Sınavı" (YDS/3) olarak geçmektedir.