Son dakika: İstanbul'da deprem paniği! AFAD ve Kandilli'den İstanbul'da hissedilen depreme ilişkin açıklama

Son dakika haberine göre İstanbul'da da hissedilen bir deprem meydana geldi. AFAD, "Marmara Denizi'nde saat 16.38'de merkez üssü Marmaraereğlisi'nin 18 kilometre açığı olan 4.2 büyüklüğünde deprem kaydedildi." açıklaması yaptı. İstanbul'da hissedilen deprem esnasında vatandaşlar kısa süreli panik yaşadı. İstanbul Valiliği, depreme ilişkin yaptığı son dakika açıklamasında "Saat 16.38 Marmara Denizi’nde Tekirdağ’ın Marmaraereğlisi ilçesi açıklarında 4,2 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. Deprem İstanbul'da da hissedilmiştir. Deprem kaynaklı herhangi bir olumsuzluk şu ana kadar bildirilmemiştir." bilgisine yer verdi.

Giriş Tarihi 24 Eylül 2020, 16:43 Güncelleme 24 Eylül 2020, 17:11
Son dakika: İstanbul’da deprem paniği! AFAD ve Kandilli’den İstanbul’da hissedilen depreme ilişkin açıklama

İÇİNDEKİLER

Marmara Denizi'nde Tekirdağ'ın Marmaraereğlisi ilçesi yakınlarında saat 16.38'de 4,2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem İstanbul'dan şiddetli hissedildi!

16.47: AFAD'dan ilk açıklama geldi. AFAD depremin büyüklüğünü 4.2 olarak açıkladı. Kandilli Rasathanesi ise depremin büyüklüğünü 4.3 olarak belirledi.

16.38: Avrupa Akdeniz Sismoloji Merkezi'nin (EMSC) İstanbul'da 4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. EMSC depremin merkez üssünin Marmara Denizi olduğunu duyurdu.



KANDİLLİ 4.3 OLARAK AÇIKLADI
Öte yandan, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi depremin büyüklüğünü 4.3 olarak duyurdu.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA GELDİ
İstanbul Valiliği: Saat 16.38 Marmara Denizi'nde Tekirdağ'ın Marmaraereğlisi ilçesi açıklarında 4,2 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir.


Deprem İstanbul'da da hissedilmiştir. Deprem kaynaklı herhangi bir olumsuzluk şu ana kadar bildirilmemiştir.



TEKİRDAĞ VE İSTANBUL'DA HİSSEDİLDİ

Tekirdağ ve sahil kesimindeki ilçeler ile İstanbul'da da hissedildi. Sarsıntıyı hisseden vatandaşlar kendilerine dışarıya atarken, ilk belirlemelere göre deprem herhangi bir hasara neden olmadı.

BİR YIL ÖNCE DE OLMUŞTU
İstanbul'da 26 Eylül 2020 tarihinde merkez üssü Silivri ilçesi açıkları olan bir deprem meydana gelmişti. 5,8 büyüklüğünde depremde, Şirinevler, Sultangazi ve Eyüp'te hasar gören bazı binalar olmuştu. Avcılar'da ise bir caminin minaresi kısmen yıkılmıştı.