Kılıçdaroğlu'nun önerisine 52 yıllık kahveciden cevap geldi! Böyle saçma bir fikir duymadım

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun hükümete yönelik 'korona tedbirleri' eleştirisi kapsamında kullandığı ''Kahvehanelerde oyun yasak. Önleme bak. Çözüm basit; Her oyunda yeni kart açacaksın' ifadeleri çok konuşuldu. Kılıçdaroğlu'nun önerisini değerlendiren kahvehane esnafı Turgay Ateş şu ifadeleri kullandı: 52 yıldır kahvehane işletiyorum böyle saçma fikir duymadım. Kartı sıfır açsan da elden ele dolaşacak sonuçta. Böyle olursa virüs kapmayan kimse kalmaz. Biz Sağlık Bakanlığı'nın yayınladığı tedbirlere bakarız.

Giriş Tarihi 23 Eylül 2020, 16:56 Güncelleme 23 Eylül 2020, 17:31
Kılıçdaroğlu’nun önerisine 52 yıllık kahveciden cevap geldi! Böyle saçma bir fikir duymadım

İÇİNDEKİLER

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türk Tabipleri Birliği'ne gerçekleştirdiği ziyarette hükümetin koronavirüse karşı yürüttüğü mücadeleyi eleştirdi.

Her oyunda yeni kağıt açacaksın bu kadar basit!

Kahvehanelere dikkat çeken Kılıçdaroğlu, "Kahveler açık güzel ama kağıt oynamak yasak. Vatandaş kahveye niye gitsin o zaman. Oysa önlem alabilirsiniz, dersiniz ki 'her oyunda sıfır, yeni kağıt açacaksınız.' Bitti bu kadar basit" diye konuştu.

Bu tarz bir öneri gülünç'

Söz konusu çıkış büyük yankı uyandırdı. Sosyal medyada en çok konuşulanlar arasına giren çıkışa dair konuşan 52 yıllık kahvehane işletmecisi Turgay Ateş söz konusu öneriyi 'gülünç' buldu.

'Kahvehane bana babamdan kaldı'

İstanbul Zeytinburnu'nda esnaflık yapan Ateş şu ifadeleri kullandı: Babamdan aldım ben kahvehane işletmeciliğini. Aileden geliyor yani. 52 yıldır kahvehane işletiyoruz. Sayın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 'Her oyunda yeni kart açılsın' demiş. Komik yani.

'Hem maliyeti var hem de en çok temas edilen o'

Kart oyunu oynanması durumunda, örneğin 51 oynayacaklar. Baştan 10 lira kahveciye maliyet. Bunu kimse yapmaz. Hadi diyelim açtı o kart karılıyor, elden ele değişiyor. Yeniden karılıyor. Yani temasın en çok olduğu malzemedir kartlar.

'Masalarda örtü yasak, oyun da oynanmaz'

Saçma bir fikir yani. Masaların üstünde örtü de yasak. Örtünün olmadığı yerde kağıt ve taş oyunu oynanamaz.

'Serbest kalırsa vakalar tırmanır'

Kahvehanelerde bu oyunları serbest bırakırlarsa vakalar tırmanır adım gibi eminim. Ben esnaf olarak zarar görüyorum ama vaka artmasındansa ben zarar edeyim.

'Oyun oynatmaya uğraşmak yerine aidat almasınlar'

Odalar oyun oynansın diye uğraşacağına bize yardımcı olsun. Mesela kahveciler odası benden kayıt parası alıyor.

Mesela şu dönemde benden aidat almasın. Belediye benden çöp vergisi almasın.

'Biz Sağlık Bakanlığı'nın uyarılarına bakarız'

Bütün ensaf arkadaşlara çağrım Sağlık Bakanlığı'nın bize gönderdiği talimatlara uymamızdır. Başkası bizi ilgilendirmez. Önceliğimiz sağlık olmalı. Para her zaman kazanılır sağlık ise kolay kolay geri gelmez.