Ehliyeti kimlik kartına yükleme nasıl yapılır? Ehliyet kimlik kartı birleştirme nasıl yapılır? Ücreti ne kadar?

Nüfus Müdürlüklerinde ehliyeti kimlik kartına yükleme işlemleri başladı. Ehliyet ve kimlik birleştirme işlemi yapmak isteyenler konunun detaylarını araştırmaya başladı. Ehliyet ve kimlik kartı birleştirme nasıl yapılır? Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen sürücü belgeleri bundan böyle Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartına yüklenebilecek. Ehliyet ve kimlik birleştirme ücreti ne kadar? Ehliyet ile kimlik kartı birleştirme işlemi için öncelikle randevu alınması gerekmektedir. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü "randevu.nvi.gov.tr" web portalı üzerinden ya da Çağrı Merkezinden (Alo 199) randevu alınabilir. İşte son dakika haberleri ve detaylar takvim.com.tr'de

Giriş Tarihi 22 Eylül 2020, 08:45 Güncelleme 22 Eylül 2020, 08:45
Ehliyeti kimlik kartına yükleme nasıl yapılır? Ehliyet kimlik kartı birleştirme nasıl yapılır? Ücreti ne kadar?

İÇİNDEKİLER

Kimlik ve ehliyet kartları bundan böyle artık tek bir çatı altında toplanacak. Bu bağlamda ehliyet kimlik kartı birleştirme nasıl yapılır? Ehliyeti kimlik kartına yükleme nasıl yapılır? Soruları merak ediliyor. Geçtiğimiz günlerde konu hakkında açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, teknolojinin sağladığı kolaylıklar ile bundan böyle vatandaşımızın işlerini daha çabuk halletmesi için bu büyük devrimden söz etmişti. Ehliyet ve kimlik kartı birleştirme için randevular Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü "randevu.nvi.gov.tr" web portalı üzerinden ya da ALO 199 çağrı merkezinden alınabiliyor. İşte son dakika haberleri ve detaylar takvim.com.tr'de

EHLİYET VE KİMLİK KARTI BİRLEŞTİRME NASIL YAPILIR?

21 Eylül tarihinden itibaren, yeni tip sürücü belgelerinin Türkiye genelinde Nüfus Müdürlükleri'nden randevu alınmak suretiyle yeni nesil kimlik kartlarına yükleme işlemleri başlayacak. Bu işlem için; sürücü belgesindeki bilgilerin yüklenmesi için herhangi bir ücret alınmayacak.

Sürücü belgesinin geçerlilik süresi dolduğunda tıpkı eski kartların yenilenmesi gibi, kimlik kartlarından otomatik olarak silinecektir.

Hayat Kimliğinle Kolay projesi kapsamında sürücü belgesi bilgilerinin TC kimlik kartına yüklenmesi uygulamasına geçildi.Bakan Soylu, ehliyet, kimlik, pasaport işlemlerinin 15 dakikada, bunlardan sadece birine ilişkin işlemin ise maksimum 8 dakikada gerçekleştirildiğini bildirdi.

EHLİYETİ KİMLİK KARTINA YÜKLEME: ÇİPLİ KİMLİK KARTI

Sürücü belgesi bilgilerinin T.C. kimlik kartına yüklenmesi projesi lansmanında konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Pazartesiden itibaren, yeni tip sürücü belgeleri Türkiye genelinde nüfus müdürlüklerinden randevu alınmak suretiyle yeni nesil kimlik kartlarına yüklenmeye başlayacaktır. Bu işlem için; sürücü belgesindeki bilgilerin yüklenmesi için herhangi bir ücret alınmayacak." dedi.Geçtiğimiz günlerde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, "Teknolojinin bütün haliyle birlikte vatandaşımızın işlerini kolaylaştırması konusunda kullanılmasını sağlayan ve hakikaten her yıl milyonlarca nüfus ve vatandaşlık işlerine giren, hizmet alan milyonlarca vatandaşımızın memnuniyetini sağlamak için çaba sarf eden, büyük bir devrimi gerçekleştiren arkadaşlarımı tebrik ediyorum" sözlerinin ardından ehliyet ve kimlik kartı birleştirme işlemleri başladı. Ehliyeti kimlik kartına yükleme işlemini yapmak isteyenler Nüfus Müdürlüklerinden randevu almaya başladı.

EHLİYET KİMLİK KARTI RANDEVU

Ehliyet ve kimlik kartını birleştirmek için randevular Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nün sitesinde yer alan randevu.nvi.gov.tr kısımdan veya ALO 199 çağrı merkezinden alınabiliyor.21 Eylül itibari ile başlayan uygulama sayesinde vatandaşlar iki kimlik kartı yerine tek kimlik kartı taşıyarak hem ehliyet hem de kimlik olarak kullanabilecek.

EHLİYETİ KİMLİK KARTINA YÜKLEME/ ÇİPLİK KİMLİK KARTI ÜCRETLİ Mİ?

İlk kez yeni kimlik kartı alacaklar için ücret 25 liradır.Yeni düzenleme kapsamında başlayan ehliyeti kimlik kartına yükleme işlemi için ise vatandaşlardan herhangi bir ücret talep edilmeyecek.İşlemin gerçekleştirilebilmesi için kimliğin yeni kimlik olması gerekiyor. Ehliyeti bulunan ve kimliğini yenileyen kişilerin yeni kimliklerinde ehliyet bilgileri de yer alacak. Ücretsiz olan bilgileri yükleme işlemi, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü "randevu.nvi.gov.tr" web portalı üzerinden ya da çağrı merkezinden (Alo 199) randevu almadan yapılmıyor.

ÇİPLİ KİMLİK KARTI NEDİR?

1976'dan bu yana taşıdığımız nüfus cüzdanları, yerine "akıllı, çipli" kimlik kartları geldi.Avrupa Birliği'ne (AB) uyum ve vizesiz AB için (Shengen üye ülkeleri dahil) kritik öneme sahip bir dizi düzenleme Meclis Genel Kurulu'nda kabul edildi. 10 yıl süreyle geçerli olacak kısmen pasaport yerine de geçecek kredi kartı boyutunda olacak bu kartlarda kadın ve erkeklere farklı renkli kimlik uygulaması da tarihe karışırken, nüfus cüzdanlarıyla ilgili en önemli tartışmalardan biri olan din bilgisi ise isteğe bağlı olarak kartın çipinde yer alacak.