Açığa alınan kaymakamlar hangileri? Açığa alınan kaymakamlar listesi yayınlandı mı?

Terör örgütü FETÖ soruşturması kapsamında birçok ilçede kaymakamlar açığa alındı. Son dakika gelişmesinin ardından açığa alınan kaymakamlar hangileri sorusuna yanıt aranmaya başlandı. Açığa alınan kaymakamalar hangileri? Ağrı'dan 3 kaymakam, Diyarbakır Silvan ilçesi ile, Şanlıurfa Karaköprü ve Akçakale ilçe kaymakamları görevden uzaklaştırıldı. Batman'ın Sason ve Beşiri kaymakamları ile Erzurum'un Uzundere, Narman ve Hınıs İlçe Kaymakamları da açığa alındı.

Giriş Tarihi 07 Eylül 2020, 15:48 Güncelleme 07 Eylül 2020, 15:48
Açığa alınan kaymakamlar hangileri? Açığa alınan kaymakamlar listesi yayınlandı mı?

İÇİNDEKİLER

Açığa alınan kaymakamlar hangileri? Açığa alınan kaymakamlar listesi! Birçok ilçede FETÖ soruşturması kapsamında kaymakamların açığa alındığı öğrenildi. Memurlar.net sitesinin haberine göre; soruşturmanın FETÖ'nün devlet içinde yerleşmeye hız verdiği süreçteki "95. Dönem Kaymakamları" üzerine yoğunlaştığı ifade ediliyor. Peki, açığa alınan kaymakamlar hangileri? İşte, açığa alınan kaymakamlar listesi!

AÇIĞA ALINAN KAYMAKAMLAR

Batman'ın Sason ve Beşiri kaymakamları terör örgütü FETÖ soruşturması nedeniyle görevden alınırken Şanlıurfa'nın Akçakale ile merkez Karaköprü ilçe kaymakamlarının da açığa alındığı öğrenildi. Öte yandan Erzurum'da da 3 ilçe kaymakamının açığa alındığı bildirildi.

Sason Kaymakamı Abdullah Özadalı ile Beşeri Kaymakamı Sinan Aşçı, haklarında başlatılan terör örgütü FETÖ soruşturması kapsamında görevden alındı. Özadalı'nın Sason Kaymakamlığı'na 10 Eylül 2018'de, Aşçı'nın ise Beşiri Kaymakamlığı'na 7 Ağustos 2019'da göreve başladıkları bildirildi.

Erzurum'un Narman, Uzundere ve Hınıs ilçe kaymakamları FETÖ soruşturması kapsamında görevden alındı.

Şanlıurfa'nın Akçakale ile merkez Karaköprü ilçe kaymakamları açığa alındı.

Akçakale Kaymakamı Hamza Özer ile merkez Karaköprü İlçe Kaymakamı Ufuk Akıl'ın açığa alındığı öğrenildi.

Daha önce Şanlıurfa Vali Yardımcısı olarak görev yapan Ufuk Akıl, 07/08/2019 tarih ve 2019/268 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Karaköprü ilçe kaymakamı olarak atanırken, Karaman'ın Başyayla ilçe kaymakamı olarak görev yapan Hamza Özer ise 2017 yılında Akçakale Kaymakamı olarak atanmıştı.

Çankırı ili Kurşunlu ilçesi kaymakamı görevden uzaklaştırıldı.