Grip aşısı fiyatı ne kadar? 2020 grip aşısı nerede ne zaman yapılır? Grip aşısı randevu nasıl alınır?

2020 grip aşısı fiyatı ne kadar? Grip aşısı randevu nasıl alınır? Kış aylarının yaklaşmasıyla birlikte vatandaşlar grip aşısı yaptırmak istiyor. Grip aşısı nerede ne zaman yapılır sorusuna yanıt aranıyor. Grip salgınından korunmak ve hasta olmak istemeyen vatandaşlar grip aşısı randevu nasıl alınır sorusuna yanıt arıyor. Salgın hastalıkların başlamaması için aşı önlem olarak yapılır. Aşının yapılması için en ideal dönem Ekim, Kasım ve Aralık ayları olarak belirlenmiştir.

Giriş Tarihi 02 Eylül 2020, 15:34 Güncelleme 02 Eylül 2020, 15:34
Grip aşısı fiyatı ne kadar? 2020 grip aşısı nerede ne zaman yapılır? Grip aşısı randevu nasıl alınır?

İÇİNDEKİLER

Grip aşısı randevu nasıl alınır? 2020 grip aşısı fiyatı ne kadar? Grip aşısı nerede ne zaman yapılır sorusuna cevap aranıyor. Her yıl grip salgını dolayısıyla binlerce kişi hasta olup hastanelerin yolunu tutmaktadır. Koronavirüs salgını nedeniyle de vatandaşlar grip hastalığına dikkat ediyor. Peki, grip aşısı fiyatı ne kadar? Grip aşısı randevu nasıl alınır?

GRİP AŞISI FİYATI NE KADAR?

Geçen yıl grip aşısının fiyatı 72 TL idi. Bu yıl için henüz bir fiyat açıklaması yapılmadı. Eczanelerde henüz grip aşısı bulunmamakla birlikte randevulu sistem işlemektedir. İstanbul'da birçok eczanede randevulu sisteme geçilmiştir.

GRİP AŞISI NEREDE YAPILIR?

Salgın hastalıkların başlamaması için aşı önlem olarak yapılır. Aşının yapılması için en ideal dönem Ekim, Kasım ve Aralık aylarıdır. Virüs salgınından korunmak için yapılan grip aşısının etkisi yapıldıktan 2-3 hafta sonra ortaya çıkar. Grip aşısı olanların bazılarında seyrek olarak kaşıntı, kabartı ve kızarıklıklar görülebilir. Grip aşısı yapılanlarda çok ender olmakla beraber, uyuşmalar, havale nöbetleri görülebilir. Grip aşıları eczanelerde ve tüm sağlık kuruluşlarında yapılabiliyor. Bu bilgiler geçen yıla göre derlenmiştir.

GRİP AŞISI YAN ETKİLERİ NELERDİR?

Grip aşısı sonrası %15-20 oranında aşı yerinde ağrı, kızarıklık, şişlik oluşabilir.

Tüm vücudu etkileyen yan etkiler ise son derece nadirdir (%1'in altında) ve ateş, halsizlik, kas ağrısı gibi yan etkiler (eğer görülürse) aşıdan 6-12 saat sonra başlamakta ve 1-2 gün içinde kendiliğinden geçmektedir.

Her biyolojik üründe olduğu gibi grip aşısı uygulanmasından sonra da alerjik reaksiyon görülebilir.

Grip aşısı sonrası grip hastalığının görülmesi genellikle tesadüfen olabilir. Grip aşısı teknik olarak inaktive yani ölü bir virüs aşısı olduğundan vücuda canlı virüs verilmediğinden aşıya bağlı grip hastalığı oluşamaz.

Aşıların her zaman tam teşekküllü sağlık merkezlerinde veya hekim kontrolünde uygulanması önerilir.

GRİP AŞISI KORONADAN KORUR MU?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, grip ve zatürre aşısıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Koca, uzmanların grip ve zatürre aşısı yaptırılması yönündeki tavsiyelerine ilişkin soru üzerine, herkesin aşı olması gibi bir durumun dünyada söz konusu olmadığını ve bunun önerilmediğini söyledi.

Dünyada böyle bir üretimin de söz konusu olmadığına işaret eden Koca, "Bilim Kurulunda bu konu gündeme geldi. Özellikle kimlere aşı yapılma zorunluluğunun olduğunu genel olarak biliyoruz ama Kovid döneminde kimler daha riskli olabilir, bununla ilgili çalışma yapılıyor olacak. Zannediyorum bu bir iki hafta içerisinde netleşmiş olur." diye konuştu.

Grip aşısının kimlere uygulanacağının genel kriterlerinin bilindiğinin altını çizen Koca, "Bu yıl Kovid'in yaygın görüleceğini bildiğimiz için Kovid nedeniyle daha çok risk taşıyan hangi hasta grubu olabilir, bununla ilgili Bilim Kurulumuz bir çalışma yapıyor. " ifadelerini kullandı.