Başkan Erdoğan'dan Roketsan Tesis Açılış Töreni'nde önemli açıklamalar

Son dakika haberi... Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da 'Roketsan Uydu Fırlatma, Uzay Sistemleri ve İleri Teknolojiler Araştırma Merkezi açılış töreninde önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Erdoğan milli bayramlar üzerinden bölücülük yapanlara çok sert tepki gösterdi. Erdoğan, "İnsanlarımızı birbirine düşürmek isteyenler, bu ülkenin topraklarına nifak tohumu ekenler, gereken cevabı yine milletimizden alacaktır. Her konuyu istismar aracı haline getirenlerin 30 Ağustos gibi, Cumhuriyet, millet, memleket gibi bir dertlerinin olmadığının farkındayız." dedi. Erdoğan ayrıca uzay müjdesi vererek, "Milli olarak geliştirilen sıvı yakıtlı roket motoru teknolojisinin ilk uzay denemelerine başlayacağımızın müjdesini vermek istiyorum." diye konuştu.

Giriş Tarihi 30 Ağustos 2020, 16:22 Güncelleme 30 Ağustos 2020, 17:55
Başkan Erdoğan’dan Roketsan Tesis Açılış Töreni’nde önemli açıklamalar

İÇİNDEKİLER

Son dakika haberi: Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da 'Roketsan Uydu Fırlatma, Uzay Sistemleri ve İleri Teknolojiler Araştırma Merkezi açılış töreninde önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Erdoğan törende çok önemli mesajlar verdi. Erdoğan, "Zaferler işte bu eserlerle kutlanır, lafla değil. Zafer diye kararlılığınız varsa bu eserleri dikersiniz. Daha ileri eserleri de yapacağız." dedi.

"BU ÜLKE İLE BAĞINI KOPARTMIŞ ZAVALLILARDIR"
30 Ağustos bir milletin bağımsızlığı ve şerefi için neleri göze alabileceğinin kanıtıdır. Malazgirt'e nasıl sahip çıkıyorsak, bu toprakları ebedi vatanımız kılan Büyük Zafer'e de aynı samimiyetle, aynı heyecanla sahip çıkıyoruz. Malazgirt ne kadar bizimse, İstanbul'un fethi ne kadar bizimse, Çanakkale de aynı şekilde bizimdir, Dumlupınar da Sakarya da bizimdir. Ortak değerlerimiz arasında bölücülük yapanlar, tarihimizin bir bölümünün arkasına saklanarak diğerini kötüleyenler, Gazi Mustafa Kemal'in hizmetlerini anlatmak için başkalarına kin kusanlar bu ülkeyle bağını koparmış zavallılardır.

HER KONUYU İSTİSMAR ARACI HALİNE GETİRENLER...
İnsanlarımızı birbirine düşürmek isteyenler, bu ülkenin topraklarına nifak tohumu ekenler, gereken cevabı yine milletimizden alacaktır. Her konuyu istismar aracı haline getirenlerin 30 Ağustos gibi, Cumhuriyet, millet, memleket gibi bir dertlerinin olmadığının farkındayız.

ZAFERLER İŞTE BU ESERLERLE KUTLANIR
Zaferler işte bu eserlerle kutlanır, lafla değil. Zafer diye kararlılığınız varsa bu eserleri dikersiniz. Daha ileri eserleri de yapacağız. Devletlerin caydırıcı savunma sanayisine sahip olması gerekir. Kritik projeler dönemin vizyonsuz yöneticileri tarafından sabote edildi. Türkiye savunma sanayisinde dışa mahkum edildi.

DÜNYADA 10 ÜLKE ARASINDAYIZ
Sadece Kara ve Deniz araçlarında ihtiyaçlarını karşılayan değil kendi savaş gemisini üreten 10 ülke arasındayız. Teröristleri inlerinde bulup imha ediyoruz.

BAŞKAN ERDOĞAN'DAN YENİ MÜJDE: İLK UZAY DENEMELERİ BAŞLIYOR
Mikro uydu fırlatma projesinin 2025 yılında bitmesi öngörülüyor. Ben daha erken bitmesini bekliyorum. Artık yerli ve milli projelerle uzay ligindeyiz. Milli olarak geliştirilen sıvı yakıtlı roket motoru teknolojisinin ilk uzay denemelerine başlayacağımızın müjdesini vermek istiyorum.

Sakarya'daki tank palet fabrikamızı diline dolayanlar, bu ülkeyi 2002'ye kadar yüzde 70 oranında dışa bağımlı hale getirenlerdir. Son 18 senede kayıpları telafi edip ülkemizi zirveye taşımanın mücadelesini verdik. Kendi imkanlarımızla üretebileceğimiz hiçbir ürünü dışarıdan almadık. Son 5 senede 350 civarında proje başlattık.

ASKERLERİMİZİN GÜCÜNE GÜÇ KATACAK
Bayraktar TB2 SİHA'nın lazer işaretlemesini yaptığı hedef, lazer güdümlü 230 milimetre füze sistemi tarafından vuruldu. Bu yeni gelişme bilhassa cephedeki askerlerimizin gücüne güç katacak.