Malazgirt nerede hangi ile bağlı? Malazgirt Zaferi önemi nedir?

Malazgirt Zaferi önemi nedir? Malazgirt nerede hangi ile bağlı? Anadolu kapısının Türklere açıldığı tarihi bir zafer olan Malazgirt Zaferi’nin 949. yıl dönümü kutlanıyor. Malazgirt Meydan Muharebesi, gerek Türk gerek İslam gerekse dünya tarihi açısından kısa ve uzun vadede belirleyici sonuçların ortaya çıkmasına neden olmuştur. Peki, Malazgirt Zaferi önemi nedir? Malazgirt nerede hangi ile bağlı?

Giriş Tarihi 26 Ağustos 2020, 11:46 Güncelleme 26 Ağustos 2020, 11:46
Malazgirt nerede hangi ile bağlı? Malazgirt Zaferi önemi nedir?

İÇİNDEKİLER

Malazgirt nerede hangi ile bağlı? Malazgirt Zaferi önemi nedir? Anadolu topraklarında Türk hükümdarlığının başladığı zafer olan Malazgirt Zaferi'nin tarihi açıdan büyük önemi bulunmaktadır. Büyük zaferin ardından Selçuklu Devleti'nin temelleri atılmıştı. Peki, Malazgirt nerede hangi ile bağlı?

MALAZGİRT ZAFERİ ÖNEMİ NEDİR?

26 Ağustos 1071'de Malazgirt'te kazanılan büyük zafer, Anadolu'nun bütünündeki bin yıla yaklaşan Türk hakimiyetinin ilk adımı olmuş, milletimiz bu topraklarda nice şanlı zaferlere ulaşarak, tarihin akışına yön vermiştir.

Malazgirt Meydan Muharebesi, gerek Türk gerek İslam gerekse dünya tarihi açısından kısa ve uzun vadede belirleyici sonuçların ortaya çıkmasına neden olmuştur. Savaştan sonraki on yıl içerisinde Müslümanlar Anadolu'nun Batı uçlarına kadar ulaşmış ve 1075 yılına gelindiğinde İznik merkezli Türkiye Selçuklu Devleti'nin temelleri atılmıştır.

İslâm dünyasında Selçuklu sultanlarının liderliğini üstlendiği yeni bir devir açılırken Bizans İmparatorluğu da 1453 yılında İstanbul'un fethine kadar devam edecek olan bir çözülme dönemine girmiştir.

MALAZGİRT NEREDE?

Günümüz sınırlarına göre Malazgirt, Muş'ta yer almaktadır. Konum olarak Van, Ağrı, Erzurum, illerinin ortasında bulunur. Malazgirt ilçesi il merkezine karayolu ile uzaklığı 137 km olup, merkeze en uzak ilçe durumundadır. İlçenin yüzölçümü 1534 km2 olup, düz bir alana kurulmuştur.