2020 KPSS iptal mi? ÖABT, Alan Bilgisi, Genel Kültür ve Genel Yetenek KPSS ertelenecek mi?

KPSS sınavına sayılı gün kala KPSS ertelenecek mi sorusu gündem oldu. 2020 KPSS iptal mi? Koronavirüs vakalarında artış yaşanması nedeniyle gözler KPSS sınavının yapılıp yapılmayacağına çevrildi. 6, 12-13, 20 Eylül tarihlerinde toplam 4 oturum halinde gerçekleştirilecek KPSS sınavlarının iptal olup olmayacağı merak ediliyor. ÖSYM'nin duyuruları yakından takip ediliyor. KPSS sınav giriş yerlerinin henüz açıklanmaması da bu ihtimali güçlendiriyor.

Giriş Tarihi 27 Ağustos 2020, 09:13 Güncelleme 27 Ağustos 2020, 09:14
2020 KPSS iptal mi? ÖABT, Alan Bilgisi, Genel Kültür ve Genel Yetenek KPSS ertelenecek mi?

İÇİNDEKİLER

KPSS ertelenecek mi? Eylül ayında yapılması planlanan KPSS Genel Kültür – Genel Yetenek, Alan Bilgisi ve ÖABT sınavları için geri sayım sürerken, vaka sayılarının artmasıyla KPSS iptal mi sorusuna yanıt aranmaya başlandı. Sosyal medyada KPSS'nin iptal edilebileceğine yönelik paylaşımlar hız kazandı. Peki, KPSS ertelenecek mi? 2020 Eylül ayı KPSS iptal mi? İşte KPSS sınavları hakkında merak edilen bilgiler!

KPSS İPTAL Mİ?

2020 KPSS'de iptal ya da erteleme olup olmayacağına ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Açıklama yapıldığı takdirde haberimizden öğrenebilirsiniz.

KPSS SINAV GİRİŞ YERLERİ AÇIKLANDI MI?

ÖSYM henüz sınava katılacak olan adayların sınav giriş belgelerini erişime açmadı. Belgeler açıklandığında ÖSYM AİS sayfası üzerinden kontrol edilebilecek.

KPSS'YE GİRİŞTE HANGİ BELGELER GEÇERLİ?

Adayın sınava girebilmesi için Sınava Giriş Belgesinden başka, nüfus cüzdanıveya T.C. Kimlik Kartı veya geçerlilik süresi dolmamış pasaportunun aslını dayanlarında bulundurmaları zorunludur. Nüfus cüzdanı veya T.C. Kimlik Kartıveya geçerlilik süresi dolmamış pasaport dışında;

Türk vatandaşlığından izin ile ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait Mavi Kartlar, Pasaportları bulunmayan KKTC vatandaşlarının fotoğraflı ve kimlik numaralıKuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Kimlik Kartı, geçerli kimlik belgesi olarakkabul edilecektir.

KPSS SINAV TARİHLERİ 2020

2020-KPSS Lisans Genel Kültür- Genel Yetenek sınavı 6 Eylül 2020'de yapılacak.

2020-KPSS Lisans Alan Bilgisi sınavları 12-13 Eylül'de KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) sınavı ise 20 Eylül'de gerçekleşecek.

KPSS Ön Lisans sınavı 25 Ekim'de KPSS Ortaöğretim sınavı ise 22 Kasım'da yapılacak.

KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi (DHBT) 27 Aralık'ta düzenlenecek.