Ahlat’taki Cumhurbaşkanlığı Çalışma Ofisi Başkan Erdoğan'ın katılımıyla açılıyor! Dikkat çeken 1071 detayı

Bitlis’in Ahlat ilçesinde, 30 dönüm arazide 1071 metrekarelik alana inşa edilen Cumhurbaşkanlığı Çalışma Ofisi, Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla bugün açılacak. Törenlere TBMM Başkanı Mustafa Şentop ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de iştirak edecek

Giriş Tarihi 25 Ağustos 2020, 09:53 Güncelleme 25 Ağustos 2020, 10:08
Ahlat’taki Cumhurbaşkanlığı Çalışma Ofisi Başkan Erdoğan’ın katılımıyla açılıyor! Dikkat çeken 1071 detayı

İÇİNDEKİLER

Başkan Erdoğan'ın geçen yıl katıldığı, Malazgirt Zaferi'nin 948'inci yıl dönümü törenindeki konuşmasında yapacaklarını söylediği Ahlat Cumhurbaşkanlığı Çalışma Ofisi, tamamlandı. Son hazırlıkların yapıldığı Cumhurbaşkanlığı Çalışma Ofisi, bugün Başkan Erdoğan'ın katılacağı törenle açılacak.

1071 METREKARE ALANA İNŞA EDİLDİ
Ahlat Belediye Başkanı Abdulalim Mümtaz Çoban, binanın 1071 metrekare alana inşa edildiğini; ancak 6 bin metrekare kapalı alana sahip olduğunu söyledi. Çoban, "Bina 1071 metrekare üzerine inşa edildi. 6 bin metrekare kapalı alana sahip. Tefrişat alanları ile birlikte toplam 10 bin metrekarelik bir alanda, çevre ihatası ile birlikte 30 bin metrekareyi bulan bir yeşil alana sahiptir" dedi.

KUTLAMALARA 'KORONAVİRÜS' KISITLAMASI
Öte yandan Malazgirt Zaferi'nin 949'uncu yıl dönümü programının bu sene Covid-19 salgını nedeniyle sınırlı sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleştirileceğini belirten Başkan Çoban, "1071 Ahlat Alparslan Otağı etkinlik alanında 37 kıl çadırı var. Bu alanda atlı akrobasi grupları ve iller tanıtım sergileri yer alıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın himayesinde el sanatları stantları da ziyaretçilere açık olacak. Etkinliklerin tamamlanmasının ardından bu alan Millet Bahçesi olarak artık hizmet verecek" diye konuştu.