MEBBİS AKS sonuçları nasıl öğrenilir? Adaylık Kaldırma Sınavı AKS sonuçları sorgula!

MEBBİS AKS sonuçları sorgula! Adaylık Kaldırma Sınavı AKS sonuçları sorgulama ekranı sınava giren vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Sınava giren öğretmenler MEBBİS AKS sonuçları sorgulama sayfasını araştırıyor. 26 Temmuz’da gerçekleşen Adaylık Kaldırma Sınavı’na binlerce kişi giriş yapmıştı. Merakla beklenen sonuçlar MEBBİS üzerinden duyuruldu. Sonuçlar MEBBİS sayfasında yer alan Aday Öğretmen Performans Değerlendirme Modülü ile öğrenilebilecek. İşte Adaylık Kaldırma Sınavı AKS sonuçları sorgulama sayfası!

Giriş Tarihi 19 Ağustos 2020, 09:54 Güncelleme 19 Ağustos 2020, 09:55
MEBBİS AKS sonuçları nasıl öğrenilir? Adaylık Kaldırma Sınavı AKS sonuçları sorgula!

İÇİNDEKİLER

MEBBİS AKS sonuçları nasıl öğrenilir? Adaylık Kaldırma Sınavı AKS sonuçları sorgulama sayfası yoğun şekilde araştırılıyor. Sınava giren binlerce öğretmen kaç puan aldığını ve performans değerlendirmesini öğrenmek istiyor. 26 Temmuz tarihinde gerçekleşen sınav için beklenen duyuru yayımlandı. Pek Adaylık Kaldırma Sınavı AKS sonuçları sorgulama nasıl yapılır? İşte yanıtı!

AKS SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

Aşağıda bulunan bağlantıya tıkladıktan sonra Adaylık Kaldırma Sınavı AKS sonuçlarına haberimizden ulaşabilirsiniz.

AKS SONUÇLARI SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ

a. Adaylar sınav sorularına, sınav uygulamasına ve sınav sonuçlarına ilişkin itirazlarını, soru ve cevap anahtarları ile sınav sonuçlarının www.meb.gov.tr internet adresinden yayımlanmasından itibaren en geç 5 (beş) iş günü içerisinde ÖYGGM'ye yapabileceklerdir.

b. Adaylar sınav sorularına, sınav uygulamasına ve sınav sonuçlarına ilişkin itiraz başvurularını, Millî Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğüne bağlı Döner Sermaye İşletmesinin "Kurumsal Tahsilât Programı" aracılığı ile T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası ve Türkiye Halk Bankası şubelerinden herhangi birine KDV dâhil 20 (yirmi) SINAV İTİRAZ ÜCRETİ adı altında yatırarak alınan banka dekontu/ATM işlem fişi ve sınav
adının yazılı olduğu dilekçe ile yapacaklardır.

c. Süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar ile adayın T.C. kimlik numarası, imzası, iletişim bilgileri, dekontu/ATM işlem fişi olmayan ve faksla yapılan itirazlar dikkate alınmayacaktır.

ç. Sınav uygulamasına, sınav sorularına ve sınav sonuçlarına ilişkin itirazlar 10 (on) gün içerisinde ÖDSGM tarafından incelenip sonuçlar adaylara bildirilmek üzere ÖYGGM'ye teslim edilecektir. Tüm işlemlerde ÖDSGM'ye gelen evrak kayıt tarihi dikkate alınacaktır. İtiraz sonuçları ÖYGGM tarafından adaylara duyurulacaktır.

d. Sınava girmeyen, sınava alınmayan, sınavdan çıkarılan ya da sınavı geçersiz sayılan adayların bu konuyla ilgili itiraz başvuruları dikkate alınmaz.

e. Sınav merkezinde bulunan her türlü sınav evrakının aslı veya fotokopisi yargı organları dışında, 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu'nun 7'nci maddesine göre aday dâhil hiçbir kişiye ya da kuruma verilemez ve gösterilemez.

SINAV SONRASI İŞLEMLER

Sınav 100 (yüz) puan üzerinden değerlendirilecektir. Başarı puanı 60 (altmış) puan ve üzerinde olan aday öğretmenler (sözleşmeli/kadrolu) başarılı sayılacaktır.

Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğünce valiliklere bildirilen sınav sonuçlarına göre başarılı olan aday öğretmenler (sözleşmeli/kadrolu) adaylık sürecini tamamlamış sayılırlar.

Sınavda başarılı olamayan aday öğretmenler (sözleşmeli/kadrolu), Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği hükümleri gereği il içinde aynı hizmet alanında başka bir eğitim kurumunda görevlendirilerek yeniden performans değerlendirmesi ve sınava tabi tutulur. Bu kapsamdaki aday öğretmenlerden; ikinci kez sınavda başarısız olanlar öğretmenlik unvanını kaybeder.