LGS 1. nakil (2. tercih) sonuçları sorgula! LGS nakil sonuçları sorgulama sayfası! Hangi liseye giderim?

LGS nakil sonuçları sorgulama! LGS sonuçlarının açıklanmasının ardından bir okula yerleşemeyen öğrenciler 2. tercihlerini tamamlamıştı. LGS nakil sonuçları yani 2. tercih sonuçlarının açıklanma tarihi ise 17 Ağustos olarak belirlenmişti. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından beklenen duyuru da geldi. LGS 1. nakil yani 2. tercih sonuçları sorgulama ekranına haberimizden ulaşabilirsiniz.

Giriş Tarihi 17 Ağustos 2020, 10:33 Güncelleme 17 Ağustos 2020, 10:34
LGS 1. nakil 2. tercih sonuçları sorgula! LGS nakil sonuçları sorgulama sayfası! Hangi liseye giderim?

İÇİNDEKİLER

LGS 2. tercih sonuçları açıklandı mı? LGS 1. nakil sonuçları sorgulama sayfası öğrenciler ve veliler tarafından yoğun şekilde sorgulanıyor. LGS nakil sonuçları için heyecan dorukta. Geçtiğimiz günlerde duyurulan LGS tercih sonuçlarıyla bir okula yerleşemeyen öğrenciler 2. tercihlerini tamamlamıştı. LGS nakil sonuçları yani 2. tercih sonuçlarının 17 Ağustos'ta açıklanacağı belirtilmişti.

LGS NAKİL SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

Milli Eğitim Bakanlığınca, LGS kapsamındaki yerleştirmeye esas birinci nakil sonuçları "meb.gov.tr" internet adresinden açıklandı. Aşağıdaki bağlantıdan LGS nakil sonuçlarına ulaşabilirsiniz.

LGS 1. NAKİL SONUÇLARI SORGULAMA!

LGS YERLEŞTİRME TAKVİMİ

Yerleştirmeye esas 1. nakil tercih başvuruları 10-14 Ağustos 2020 tarihlerinde alınacak.

Yerleştirmeye esas 1. nakil sonuçları 17 Ağustos 2020 tarihinde ilan edilecek.

Yerleştirmeye esas 2. nakil tercih başvuruları 17-21 Ağustos 2020 tarihlerinde alınacak.

Yerleştirmeye esas 2. nakil başvuru sonuçları 24 Ağustos 2020 tarihinde ilan edilecek.

24-26 Ağustos 2020 – Boş kalan kontenjanlara, hiçbir yere yerleşemeyen öğrenciler için İl/İlçe Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonlarınca Yerleştirme Başvurularının Alınması

26-27 Ağustos 2020 – Yatılılık Başvurularının Okul ve Kurumlarca Alınması

28 Ağustos 2020 – İl/İlçe Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonları Yerleştirmelerinin Tamamlanması, Yatılılık Yerleştirme Sonuçlarının İlanı ve e Pansiyon Üzerinden Kayıtların Sisteme İşlenmesi

31 Ağustos 2020 2020-2021 Eğitim ve Öğretim Yılı Açılışı

LGS NAKİL BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

LGS 1. nakil ve 2. nakil başvurusu için öğrencilerden aranan şartlar aşağıdaki gibidir;

*Hiçbir tercihine yerleşemeyen adaylar. (Bu adaylar, hem yerel hem merkezi yerleştirme hem de pansiyonlu okullar için tercih yapabilecekler.)

*Merkezi yerleştirme ile yerleşen öğrenciler yine merkezi yerleştirme için tercihte bulunabilirler. Yeni tercihlerinden herhangi birine yerleşemeyen adayların kayıtları daha önce yerleştikleri okulda devam eder.

*Yerel yerleştirmeyle yerleşen adaylar merkezi yerleştirme için başvuruda bulunabilirler. Herhangi bir tercihine yerleşemediği takdirde daha önce yerleştirildikleri okuldan kayıtları devam eder.

OKUL TANITIM BİLGİLERİ KAYIT VE NAKİL İŞLEMLERİ

Öğrenci ve velisi, okulların genel ve özel başvuru şartlarına dikkat ederek istek sırasına göre farklı il ve ilçelerdeki okullar da dâhil olmak üzere okul türlerine göre okul tercihi yapabilecektir. Okulların tanıtım bilgileri, okulların bağlı olduğu ilgili genel müdürlüklerin web sayfalarında yayımlanacaktır.

a) Ortaöğretim Genel Müdürlüğüne bağlı Fen Liseleri ve Sosyal Bilimler Liseleri ile özel program ve proje uygulayan Anadolu Liseleri (Tablo–1),

b) Din Öğretimi Genel Müdürlüğüne bağlı özel program ve proje uygulayan Anadolu İmam Hatip Liseleri (Tablo–2),

c) Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğüne bağlı Meslekî ve Teknik Anadolu Liselerinin Anadolu Teknik Programları ve özel program ve proje uygulayan Meslekî ve Teknik Anadolu Liseleri ile Güzel Sanatlar ve Spor Liseleri (Tablo-3),

ç) Yerel yerleştirme ile öğrenci alacak okulların listesi de https://eokul.meb.gov.tr internet adresinden yayınlanacaktır.