Cumhurbaşkanlığı'ndan Joe Biden'a sert tepki: Türkiye analizi saf bir cehalete dayanıyor

Son dakika haberleri... Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ABD Başkan adayı Joe Biden’ın küstah sözlerine tepki gösterdi. Kalın, “Biden’ın Türkiye analizi saf bir cehalete dayanıyor. Türkiye’ye emir verilen günler geride kaldı” dedi.

Giriş Tarihi 16 Ağustos 2020, 09:28 Güncelleme 16 Ağustos 2020, 10:05
Cumhurbaşkanlığı’ndan Joe Biden’a sert tepki: Türkiye analizi saf bir cehalete dayanıyor

İÇİNDEKİLER

Son dakika haberleri... Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ABD Başkan adayı Joe Biden'ın küstah sözlerine tepki gösterdi. İbrahim Kalın sosyal medya hesabından İngilizce yaptığı paylaşımda, "Biden'ın Türkiye analizi saf bir cehalete dayanıyor. Türkiye'ye emir verilen günler geride kaldı" ifadelerini kullandı.

BİDEN NE DEMİŞTİ?
Ocak ayında söylediği sözler önceki gün tekrar gündem olan ABD başkan adayı ve bir önceki dönem ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden "Erdoğan'ın bedel ödemesi lazım. Benim (geçmişte) yaptığım gibi halihazırda mevcut durumdaki (muhalefet) liderliğindeki unsurlarla doğrudan temasa geçip Erdoğan'ı yenmeleri için onların daha güçlü bir konuma getirmeli ve onlardan daha fazla yarar sağlamaya çalışmalıyız. Darbeyle değil ancak seçim süreciyle" ifadelerini kullanmıştı.