CHP paramparça! Mustafa Sarıgül de parti kuruyor...

CHP Kurultayı'ndan sonra harekete geçen ve parti kuracağı konuşulan Muharrem İnce'nin ardından bir hamle de Mustafa Sarıgül'den geldi. Daha önce Şişli Belediye Başkanlığı yapan Mustafa Sarıgül'ün parti kurma kararı aldığı öğrenildi.

Giriş Tarihi 15 Ağustos 2020, 18:45 Güncelleme 15 Ağustos 2020, 19:54
CHP paramparça! Mustafa Sarıgül de parti kuruyor...

İÇİNDEKİLER

Kurultaydan sonra Muharrem İnce'nin parti kurma girişimiyle bölünme korkusu yaşayan CHP'yi şimdi de Mustafa Sarıgül korkusu sardı.

SARIGÜL PARTİ KURMA KARARI ALDI
İnce'nin parti kurma girişiminin ardından bir hamle de daha önce Şişli Belediye Başkanlığı ve CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı yapan Mustafa Sarıgül'den geldi. Mustafa Sarıgül'ün parti kurma kararı aldığı öğrenildi.

Hürriyet'in haberine göre Mustafa Sarıgül'ün kuracağı partinin genel merkezi için 7 katlı, 14 bin metrelik bina seçildi. Sarıgül'ün yeni parti açıklamasını Şırnak ziyaretinde yapacağı ifade edildi.

SARIGÜL'ÜN EKİBİ HAZIRLIKLARA BAŞLADI
Sarıgül'ün kurduğu Türkiye Değişim Hareketi de hazırlıklarına başladı. TDH, 58 şehirde çalışmalarını sürdürüyor. Sarıgül'ün ilk ziyaretini Şırnak'a yapacağı ve partisini resmen bu şehirde açıklayacağı bildirildi.

"ESKİ BAYKALCILAR' DA PARTİ KURAR MI?
CHP'nin rotasından çıkartıldığını söyleyen,ve partiden ihraç edilen "Eski Baykalcı" olarak bilinen ve kendilerini "Yerli ve Milli CHP'liler" olarak niteleyen ekip ise Kılıçdaroğlu'nu da İnce'yi de siyaset üretmemekle eleştiriyor. "Eski Baykalcılar"ın Sarıgül ve İnce'nin partileşme girişimlerinden daha fazla partileşme ihtimalleri olduğu biliniyor.